TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Convenția Europeană a Drepturilor Omului. Curs universitar 978-606-39-1377-8
Vezi
galerie

Convenția Europeană a Drepturilor Omului. Curs universitar

de Răzvan Horaţiu Radu

Titlu apărut în colecția Cursuri universitare la Universul Juridic

Id: #433441

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Ediția a III-a, revăzută și adăugită
 

Descriere produs

Lucrarea „Convenția Europeană a Drepturilor Omului. Curs universitar, ediția a III-a, revizuită și adăugită" reprezintă un instrument de familiarizare cu drepturile și libertățile prevăzute de Convenția Europeană pentru Apărarea Drepturilor Omului și a Libertăților Fundamentale, precum și cu protocoalele sale adiționale și modul în care acestea au fost interpretate de Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

 

Cursul se adresează atât studenților care doresc să se familiarizeze cu drepturile și libertățile consacrate de Convenție și protocoalele adiționale, auditorilor de justiție de la Institutul Național al Magistraturii, avocaților stagiari care urmează cursurile Institutului Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților, cât și tuturor practicienilor dreptului interesați de aprofundarea acestui domeniu. Pe lângă analiza drepturilor și libertăților, cititorul interesat are la dispoziție numeroase note de subsol cu referiri jurisprudențiale, unde aspectele menționate sunt tratate în detaliu. Lucrarea are un pronunțat caracter practic, punând accent pe interpretarea dată de instanța de la Strasbourg drepturilor și libertăților proclamate de Convenție și protocoalele adiționale.

 

Această versiune a cursului completează informațiile din edițiile anterioare din 2021 și 2022 prin actualizarea jurisprudenței și analiza Protocoalelor 15 și 16 care au intrat în vigoare, precum și a Articolelor 17 și 18 din Convenție, care au generat o jurisprudență bogată, în special în ultimii ani. Jurisprudența analizată a fost actualizată până la data de 10 octombrie 2023.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Răzvan Horaţiu Radu

Data apariției: noiembrie 2023

ISBN: 978-606-39-1377-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 408

Limbă: Română

Dimensiuni: 17x24 cm - Academic / X4

Hârtie: 80g/m

Editura: Universul Juridic

 
Toate categoriile:
Speciale >> Reducerile lunii