TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Admitere INPPA. Admitere INM. Admitere SNG. Licența. Examen primire in profesie ca avocat definitiv 978-606-39-1287-0
Vezi
galerie

Admitere INPPA. Admitere INM. Admitere SNG. Licența. Examen primire in profesie ca avocat definitiv

de Anjie Diana Goh

Titlu apărut în colecția Examene. Universul Juridic la Universul Juridic

Id: #432186

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
888 capcane frecvente din testele-grilă ale concursurilor/examenelor de admitere în profesie. Ediția a II-a, revăzută și adăugită
 

Descriere produs

În continuarea primelor două ediții, care s-au dovedit a fi de un real succes în pregătirea candidaților pentru concursuri și examene, mărturie fiind atât reușita celor care au folosit cu încredere acest instrument util, cât și numărul de exemplare vândute, prezenta carte din colecția „Examene” își continuă misiunea de pregătire și antrenare a cunoștințelor juridice ale celor care susțin examenele de licență și de admitere în profesie.

Și de această dată, în cuprinsul lucrării sunt tratate în mod comparativ noțiuni similare din cadrul unor materii diferite, pentru a fi evitate confuziile între instituțiile asemănătoare, așa cum este cazul strămutării, care în materie civilă se soluționează în camera de consiliu și se pronunță printr-o încheiere, iar în materie penală se soluționează în ședința publică și prin sentință.

Această carte își propune să fie un instrument deosebit de util în pregătirea examenelor și a concursurilor, atât prin faptul că tratează principalele erori în rezolvarea testelor-grilă, cât și prin faptul că explică într-un limbaj clar și ușor accesibil diferențele dintre noțiunile cu grad ridicat de similitudine. Sunt expuse și liste exhaustive de excepții de la reguli privind diferite instituții din tematica examenelor și este realizată o radiografie vastă a doctrinei, avându-se în vedere ultimele modificări legislative, în special cu privire la Codul penal și Codul de procedură penală, aduse prin Legea nr. 51/2023, Legea nr. 171/2023, Legea nr. 200/2023, Legea nr. 201/2023, Legea nr. 213/2023, Legea nr. 214/2023, Legea nr. 217/2023, Legea nr. 248/2023, precum și cele referitoare la Codul civil și Codul de procedură civilă prin Legea nr. 140/2022 și Legea nr. 57/2023. Nu în ultimul rând, sunt reamintite și principalele opinii doctrinare, iar în ceea ce privește Dreptul penal – Partea specială, unde divergența de opinii între Școala de la București și Școala de la Cluj este mai accentuată, în rezolvarea testelor-grilă sunt expuse comparativ opiniile ambelor Școli, așa încât candidații să își economisească timp prețios în pregătirea pentru concursuri și examene.


  • acțiunea în contestarea recunoașterii de filiație vs. acțiunea în contestația filiației
  • schimbarea locului citării vs. alegerea locului citării
  • strămutarea, trimiterea cauzei la un alt parchet, trecerea cauzei de la un organ de cercetare penală la altul sau preluarea cauzei la un alt parchet
  • infracțiuni cu conținut alternativ vs. infracțiuni cu conținuturi alternative
  • ...și multe altele veți putea citi în prezenta lucrare.


extinde
 

Detalii produs

Autor: Anjie Diana Goh

Data apariției: august 2023

ISBN: 978-606-39-1287-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 508

Limbă: Română

Dimensiuni: 17x24 cm - Academic / X4

Hârtie: 80g/m

Editura: Universul Juridic