TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Malpraxis medical 978-606-39-1320-4
Vezi
galerie

Malpraxis medical

de Adriana Pena

Titlu apărut în colecția Practică judiciară la Universul Juridic

Id: #433232

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Jurisprudență națională și europeană
 

Descriere produs

Această carte se adresează tuturor celor interesați de aspectele juridice ale practicii medicale, oferind o imagine complexă a situațiilor în care actul medical poate fi adus în fața justiției.

 

Cuprinsul lucrării:

Cartea este împărțită în două titluri. În primul titlu este analizată jurisprudența națională legată de malpraxisul medical, explorând cazuri care variază de la infecții nosocomiale, la erori profesionale sau refuzuri de internare. Fiecare capitol detaliază o situație specifică, evidențiind elemente precum răspunderea civilă, sarcina probei și consecințele juridice pentru instituțiile medicale sau pentru personalul medical implicat.

Partea a doua a cărții explorează cazuri de malpraxis din jurisprudența europeană. Autoarea se concentrează inițial pe deciziile luate împotriva României, analizând situații în care intervenția medicală a dus la deces sau în care pacienții au suferit din cauza neglijenței medicale. Ulterior, sunt prezentate decizii împotriva altor state.

 

Puncte forte:

Malpraxisul medical este o temă care provoacă multe dezbateri și controverse atunci când vine vorba despre analizarea și interpretarea erorilor medicale în modul în care sunt percepute în general. Deși este inevitabil ca experiențe neplăcute precum diagnosticarea greșită sau intervenții chirurgicale eșuate să ne determine să credem că orice greșeală medicală este un caz de malpraxis și că profesioniștii implicați ar trebui să fie supuși pedepselor penale, disciplinare sau civile, realitatea nu este întotdeauna atât de simplă.

În realitate, malpraxisul medical este o chestiune complexă și nu fiecare eroare medicală reprezintă automat o culpă profesională sau legală. Este important să se țină cont de circumstanțele individuale ale fiecărui caz și de standardele medicale acceptate în practica profesională înainte de a se trage concluzii. Procedurile medicale pot fi complexe și pot implica riscuri cunoscute, iar o eroare nu este întotdeauna sinonimă cu neglijența sau incompetența.

Cele mai importante soluții din jurisprudența instanțelor judecătorești au fost selectate, în funcție de complexitatea, interesul și utilitatea lor practică, și au fost prelucrate, prin evidențierea problemelor de drept și a legislației relevante, unele spețe având și scurte comentarii.

 

Public țintă:

Această lucrare este esențială pentru practicienii dreptului, specialiștii în politici publice și profesioniștii din domeniul medical.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Adriana Pena

Data apariției: noiembrie 2023

ISBN: 978-606-39-1320-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 424

Limbă: Română

Dimensiuni: 17x24 cm - Academic / X4

Hârtie: 80g/m

Editura: Universul Juridic

Adriana Pena
Adriana Pena
Autor

Adriana Pena Educație și formare: studii universitare de licență, Facultatea...

vezi autor