TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Tratat de drept civil. Nașterea, statică, dinamică și stingerea obligațiilor. Ființa obligațiilor civile 978-606-39-1277-1
Vezi
galerie

Tratat de drept civil. Nașterea, statică, dinamică și stingerea obligațiilor. Ființa obligațiilor civile

de Liviu Pop

Titlu apărut în colecția I. Tratate la Universul Juridic

Id: #432189

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Această lucrare cu anvergură de tratat, în realitate, este o nouă abordare a întregii problematici a regimului juridic general al obligațiilor civile, de această dată având ca repere legislative reglementările noului Cod civil, intrat în vigoare la 1 octombrie 2011. Prin urmare, se poate afirma că în conținutul său ne-am propus și credem că am reușit să punem în discuție și să analizăm ceea ce într-o exprimare metaforică poate fi numită „ființa obligațiilor civile”, sintagma prin care desemnăm aproape tot ceea ce li se poate întâmpla acestor importante raporturi juridice civile, de la naștere și până la stingere, în statica și dinamica lor, indiferent de izvorul sau etiologia lor.

 

Întârzierea în realizarea și publicarea acestei lucrări are ca explicație faptul că am considerat că este recomandabil și chiar necesar ca de la intrarea în vigoare a noilor reglementări în materie să curgă un interval de timp suficient pentru ca dispozițiile care alcătuiesc regimul juridic general al obligațiilor civile să fie analizate și interpretate de doctrina de specialitate și de jurisprudență, în conformitate cu voința legiuitorului și cu trebuințele reale ale circuitului civil. Sperăm că interpretările, construcțiile teoretice și soluțiile practice, pe care le afirmăm și am încercat să le argumentăm, se vor dovedi utile pentru doctrina și practicienii dreptului civil, precum și pentru orice alte persoane interesate.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Liviu Pop

Data apariției: iunie 2023

ISBN: 978-606-39-1277-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 696

Limbă: Română

Dimensiuni: 17x24 cm - Academic / X4

Hârtie: 80g/m

Editura: Universul Juridic

 

Loc în topurile Cartepedia