TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Tratat de criminalistică (Vol. 1) 978-606-26-1769-1
Vezi
galerie

Tratat de criminalistică (Vol. 1)

de Rusu Vitalie, Jitariuc Vitalie

Titlu apărut în colecția Științe juridice la Universul Juridic

Id: #222575

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Noțiuni generale / Tehnică Criminalistică
 

Descriere produs

Criminalistica, în calitate de știință juridică aplicativă, are o orientare practică bine determinată, fapt care materializează scopul final al acesteia – perfecționarea procedeelor, metodelor și mijloacelor infracțiunilor și elaborarea altor noi.

 

Descoperirea și cercetarea legităților nominalizate formează conținutul funcției euristice, cognitive a criminalisticii. Totodată, aceste legități se extind, în mare parte, și asupra activității criminalistice de cercetare științifică. Criminalistica, în calitate de știință juridică aplicativă, nu doar acumulează și sistematizează informațiile necesare, dar mai exercită și o funcție constructivă: elaborează recomandări de ordin practic în materia descoperirii și cercetării faptelor infracționale. La rândul său, tehnica criminalistică, în calitate de element structural al științei criminalistice, reprezintă un sistem de prevederi științifice, de procedee, metode și recomandări privind implementarea lor în procesul de acumulare, cercetare și aplicare a informațiilor probatorii în vederea stabilirii circumstanțelor cauzei penale, a participanților și a caracterului faptei investigate.

 

Criminalistica, în calitate de ramură și domeniu al cunoștințelor științifice, îndeplinește o funcție cognitivo-constructivă specifică. În procesul pregătirii profesionale, viitorii angajați ai organelor de drept (ofițerii de urmărire penală, procurorii, experții criminaliști etc.) studiază prevederile de bază ale tehnicii criminalistice (fotografia și video-înregistrarea judiciară, traseologia, balistica judiciară, gabitoscopia etc.). În acest context, Tratatul elaborat prezintă celor interesați informații relevante în materia tehnicii criminalistice. Cititorului i se pun la dispoziție reprezentări și informații generale și speciale despre știința criminalisticii, sunt create premise pentru acumularea cunoștințelor despre tehnica criminalistică, momente care le vor fi de un real folos în cadrul activității practice. În lucrare sunt expuse bazele teoretice ale criminalisticii în calitate de știință și disciplină de studiu, sunt evidențiate diverse compartimente ale tehnicii criminalistice, fiind luate în calcul particularitățile pregătirii specialiștilor (ofițerilor de urmărire penală, a experților criminaliști) pentru sistemul organelor de drept.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Rusu Vitalie, Jitariuc Vitalie

Data apariției: noiembrie 2023

ISBN: 978-606-26-1769-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 758

Limbă: Română

Dimensiuni: 17x24 cm - Academic / X4

Hârtie: 80g/m

Editura: Universul Juridic

Jitariuc Vitalie
Jitariuc Vitalie
Autor

- Șef de secție în cadrul Inspectoratului Național de Investigații, comisar prin...

vezi autor