TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Malpraxisul medical 978-606-39-1396-9
Vezi
galerie

Malpraxisul medical

de Gabriel Adrian Nasui

Titlu apărut în colecția Biblioteca profesioniştilor la Universul Juridic

Id: #434919

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Particularitățile răspunderii civile medicale. Jurisprudență internă relevantă. Malpraxisul profesiilor liberale
 

Descriere produs

„Malpraxisul medical. Particularitățile răspunderii civile medicale. Jurisprudența internă relevantă. Malpraxisul profesiilor liberale” este o lucrare care vine să acopere un spațiu încă insuficient explorat al doctrinei judiciare românești și anume răspunderea pentru malpraxisul medical ca și formă a răspunderii profesionistului.

 

„Malpraxisul” reprezintă o exercitare defectuoasă a profesiei, o eroare profesională. Încercând să definim malpraxisul, putem afirma că este fapta ilicită săvârșită cu vinovăție, în exercitarea actului medical sau medico-farmaceutic, generatoare de prejudicii și care atrage răspunderea civilă a personalului medical și a furnizorului de produse și servicii medicale, sanitare și farmaceutice.

 

Jurisprudența românească este încă una extrem de săracă și pentru că, de multe ori, se ajunge în fața instanței doar în urma presiunii mediatice a unor cazuri de culpă medicală. 

Este evident că acolo unde există activitate umană există și greșeală. Ceea ce interesează nu este înfierea celui care a greșit, ci indemnizarea celui care a suferit. Acesta este și rostul asigurărilor de răspundere civilă profesională. De a acoperi posibilele și inerentele greșeli ale practicii medicale. Pentru că este de necontestat că există deja o apetență a pacienților pentru generarea unor litigii de malpraxis, atunci când sunt nemulțumiți de serviciile medicale, inclusiv în situațiile în care personalul medical și-a îndeplinit toate obligațiile asumate.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Gabriel Adrian Nasui

Data apariției: februarie 2024

ISBN: 978-606-39-1396-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 380

Limbă: Română

Dimensiuni: 17x24 cm - Academic / X4

Hârtie: 80g/m

Editura: Universul Juridic