TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Statutul polițistului local 978-606-39-1349-5
Vezi
galerie

Statutul polițistului local

de Ioan-Laurențiu Vedinaș

Titlu apărut în colecția Monografii la Universul Juridic

Id: #433238

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Trebuie să amintim de la bun început faptul că această carte a fost gândită, năzuită, pusă între coperte și mai apoi recent actualizată într-un singur crez, acela de a încerca să facă lumea, lumea din jurul nostru, una mai bună, mai sigură, prin hotărâta ei contribuție, la fel cum bătăile de aripi ale unui fluture pot provoca în echilibrul ecosistemului un tsunami.

 

Așa este, foarte mulți dintre noi ne dorim să schimbăm lucrurile, așa cum adesea se spune, lucrurile din comunitatea noastră, chiar din țară, dacă s-ar putea.

 

Cât de real poate fi însă acest lucru?

 

În opinia mea, este la fel cum ai încerca să cureți câmpurile și pădurile de sticle sau elemente din plastic. Nu poți reuși asta în totalitate, la fel cum nici ceea ce ne mai promiteau diferiți aspiranți la Primăria Capitalei prin anii '90, că vor spăla străzile orașului cu dero.

 

Dar ce poți face, în schimb, și ceea ce am încercat și voi încerca aproape în permanență să fac, este ca prin activitatea mea științifică și pedagogică să pot îmbunătăți mijloacele prin care polițistul local să-și poată privi propria menire în această societate care, în opinia mea, are tot mai multă nevoie de ordine, de disciplină, de siguranța la nivel stradal.

 

Am avut și am tot mai mare încredere că Statutul Polițistului Local va fi unul dintre începuturile academice prin care „ruda săracă a poliției naționale”, așa cum adesea am numit-o în paginile cărții mele, va deveni o nouă certitudine în conștiința cetățeanului și o viitoare instituție de acțiune la nivel administrativ-teritorial.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Ioan-Laurențiu Vedinaș

Data apariției: octombrie 2023

ISBN: 978-606-39-1349-5

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 424

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20,5 cm - A5

Hârtie: 80g/m

Editura: Universul Juridic