TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Buddha 978-606-43-1758-2
Buddha
Vezi
galerie

Buddha

de Karen Armstrong

Titlu apărut în colecția Orion la Nemira

Id: #435529

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

A scrie o biografie a lui Buddha este o muncă la care puțini s-ar încumeta, având în vedere tradiția exclusiv orală a Indiei acelor vremuri și, ca atare, lipsa unor informații solide, concrete privind viața personajului istoric.

 

Karen Armstrong, o extraordinară exploratoare a istoriei religiilor, și-a propus să prezinte publicului occidental una dintre cele mai enigmatice personalități spirituale ale Orientului, apelând la comparația cu figuri familiare nouă – Isus, Socrate, Mahomed – și deslușindu-ne concepte care la prima vedere ni se par derutante și greu de înțeles.

 

Pe fundalul cultural al lumii sale, Armstrong îmbină istoria, filosofia, mitologia și biografia pentru a crea un portret convingător al unui om a cărui iluminare continuă să fie o sursă de inspirație, o punte peste milenii.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Karen Armstrong

Traducător: Carmen Neacșu

Data apariției: aprilie 2024

ISBN: 978-606-43-1758-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 192

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Nemira

Teme: suflet

 

Opinii editoriale

„Armstrong a înfruntat provocări deosebite pentru a scrie despre acest personaj istoric devenit «un model mai degrabă decât un individ», pe măsură ce personalitatea și particularitățile vieții sale s-au estompat în puterea altruismului său.”

PUBLISHERS WEEKLY

„Cei care doresc să se familiarizeze cu modul în care a luat naștere budismul și cu omul care l-a creat vor găsi în această carte un instrument esențial.”

KIRKUS REVIEWS

„Pentru mulți dintre noi, Buddha este cunoscut doar datorită statuilor care îl înfățișează în poziția lotus, cu un zâmbet senin pe față. Dar ce fel de persoană a fost el, care a fost lumea în care a trăit? Ce a făcut în cei 80 de ani de viață și de ce semințele pe care le-a plantat s-au transformat într-una dintre cele mai mari religii din istoria omenirii? Karen Armstrong, renumit istoric al religiilor, oferă răspunsuri la toate aceste întrebări.”

BARNES & NOBLE

„O carte fascinantă… Este greu de imaginat o introducere mai clară, mai concisă și mai avizată a uneia dintre cele mai influente (și totuși obscure) personalități spirituale ale lumii.”

THE TIMES
Karen Armstrong
Karen Armstrong
Autor

Karen Armstrong (n. 1944) scrie despre iudaism, creștinism, islamism și budism....

vezi autor