TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Evoluția minții 978-606-43-1669-1
Evoluția minții
Vezi
galerie

Evoluția minții

de Joseph Jebelli

Titlu apărut în colecția Orion la Nemira

Id: #431840

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
O istorie a creierului uman
 

Descriere produs

Homo sapiens a parcurs un drum foarte lung pentru a ajunge la stadiul actual. Cea mai veche specie umană avea un creier de dimensiunile unui pumn de copil, în timp ce noi avem un creier de patru ori mai mare, înzestrat cu abilități spectaculoase pe care abia începem să le înțelegem.

 

Evoluția minții prezintă istoria de peste șapte milioane de ani a creierului, înglobând cele mai recente descoperiri științifice: rolul memoriei în configurarea experienței viitoare, remodelarea sinapselor cu ajutorul meditației, influența climei asupra diversității lingvistice și rolul depresiei în evoluția omului.

 

Reunind descoperiri din neuroștiințe, biologie, psihologie și filozofie, Joseph Jebelli descrie evoluția creierului uman, prezentând factorii de mediu, accidentele genetice și dezvoltările culturale care au marcat istoria speciei noastre.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Joseph Jebelli

Traducător: Carmen Strungaru

Data apariției: septembrie 2023

Titlu original: How the Mind Changed: A Human History of Our Evolving Brain

ISBN: 978-606-43-1669-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 344

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Nemira

Teme: adevăr, curiozitate, Cultură

 

Opinii editoriale

„Cum au dobândit oamenii o minte atât de complexă? Joseph Jebelli rezumă într‑un stil captivant evoluția neurobilogică a lui Homo sapiens și posibilele direcții de dezvoltare ale creierului uman.”

David Eagleman

„O carte bine documentată și accesibilă, plină de detalii surprinzătoare despre creierul lui Homo sapiens.”

The Times

„Când ne gândim la transformarea minții, de obicei ne referim la schimbările psihologice care ne afectează dispoziția și perspectiva. Sau la modificările neurologice apărute în urma unei leziuni în zona capului sau a unei boli. Dar schimbările de care sunt eu interesat merg mult mai departe. Ele străbat istoria evolutivă a strămoșilor noștri umani timpurii și modelează fiecare aspect al identității noastre – emoțiile, amintirile, limbajul, inteligența și în fond, însăși țesătura culturilor și a societăților noastre.”

Joseph Jebelli