TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Pântecul
Pântecul
Vezi
galerie

Pântecul

de Leah Hazard

Titlu apărut în colecția Orion la Nemira

Id: #429168

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Cum începe povestea noastră
 

Descriere produs

Toți ne începem viața în uter, dar cât de multe știm despre structura și modul lui de funcționare? Împletind istoria medicală, descoperirile științifice și investigația jurnalistică, Leah Hazard ne oferă o descriere detaliată a celui mai misterios și mai controversat organ uman.

 

Este uterul conectat la creier? Care este rolul menstruației? Afectează histerectomia plăcerea sexuală? Cât timp se păstrează sperma în criptele uterine? De ce durează atât de mult diagnosticarea endometriozei? Va fi posibilă vreodată gestația externă? Pot avea bărbații uter?

 

Leah Hazard, de profesie moașă, răspunde la toate aceste întrebări cu erudiție, empatie și umor, demontând toate miturile construite în jurul acestui organ.

 

O examinare complexă și onestă a prejudecăților culturale care au făcut ca uterul să fie atât de prost înțeles timp de secole, cartea de față oferă o abordare proaspătă asupra unui organ care aduce deopotrivă plăcere și durere, având un rol mult mai important decât ne-am imaginat vreodată.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Leah Hazard

Traducător: Carmen Strungaru

Data apariției: aprilie 2023

Titlu original: Womb. The Inside Story of Where We All Began

ISBN: 978-606-43-1573-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 384

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Nemira

Teme: curiozitate, feminism

 

Opinii editoriale

O excelentă istorie medicală, culturală și politică a uterului, scrisă cu inteligență și multă empatie. O lectură esențială!

Publishers Weekly

Pe jumătate carte de istorie, pe jumătate carte de biologie, Pântecul este o călătorie plină de surprize și, în același timp, un omagiu adus femeii.

Rob Delaney

Pântecul, biografia erudită și fascinantă a unui organ îndelung defăimat, este o carte absolut necesară, plină de sensibilitate și provocatoare din punct de vedere politic, scrisă cu foarte mult talent.

Katherine May, autoarea bestsellerului „Iernile sufletului”

O carte care abordează cu mult curaj istoria și știința uterului, demontând miturile construite în jurul său.

Library Journal

Scrisă cu mult talent, Pântecul este o explorare a unuia dintre cele mai puțin înțelese organe din corpul uman. O carte excepțională!

Elinor Cleghorn

Foarte bine documentată și plină de revelații.

Kirkus Reviews
Leah Hazard
Leah Hazard
Autor

Leah Hazard a absolvit Universitatea Harvard, apoi a lucrat în presa scrisă și î...

vezi autor