TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Cheia Nemuririi 978-630-6550-56-2
Cheia Nemuririi
Vezi
galerie

Cheia Nemuririi

de Brian C. Muraresku, Graham Hancock

Titlu apărut în colecția Cultură şi civilizaţie la Herald

Id: #434244

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Istoria secretă a religiei fără nume
 

Descriere produs

New York Times Bestseller

 

Au folosit grecii antici substanțe psihedelice pentru a-L găsi pe Dumnezeu? Și au moștenit primii creștini aceeași tradiție secretă? A existat o cunoaștere profundă a plantelor, ierburilor și ciupercilor vizionare, transmisă de la o generație la alta, încă din Epoca de Piatră?

 

Cu o sete nestăvilită de dovezi, Brian C. Muraresku îl poartă pe cititor într-o vânătoare pasionantă care a durat doisprezece ani. Apelează la ajutorul arheologilor guvernamentali ai Greciei pentru a explora siturile adăpostind posibile răspunsuri. Obține acces la colecțiile ascunse ale Muzeului Luvru pentru a arăta continuitatea de la vinul păgân la cel creștin. Deslușește greaca veche a Noului Testament împreună cu un preot catolic. Coboară în catacombele de sub străzile Romei pentru a descifra simbolurile pierdute ale celor mai vechi monumente creștine. Pătrunde în arhivele secrete ale Vaticanului pentru a scoate la iveală manuscrise niciodată traduse în limba engleză. Și, cu ajutorul chimiștilor arheologi de la Universitatea din Pennsylvania și de la Institutul Tehnologic din Massachusetts, dezvăluie primele date știintifice privind utilizarea rituală a psihedelicelor în Antichitatea clasică.

 

Nu există dovezi arheologice pentru Euharistia originală – se spune că vinul sacru garantează viață după moarte pentru cei care beau sângele lui Isus. Sfântul Graal și conținutul său miraculos nu au fost niciodată găsite. În absența oricăror date concrete, orice s-a întâmplat la Cina cea de Taină rămâne un articol de credință pentru cei 2,5 miliarde de creștini de astăzi. Într-o căutare fără precedent a răspunsurilor reale, Cheia Nemuririi examinează rădăcinile arhaice ale ritualului care se desfășoară în fiecare duminică pe aproape o treime din planetă. Religia și știința converg pentru a picta o imagine radicală a evenimentului fondator al creștinismului. Și după secole de dezbateri, să rezolvăm odată pentru totdeauna cel mai mare puzzle al istoriei.

 

Înainte de Ierusalim, înainte de Roma, înainte de Mecca — era Eleusis: capitala spirituală a lumii antice. Promitea nemurirea lui Platon și celor mai mari minți ale Atenei cu o formulă foarte simplă: bea această poțiune, și-l vei cunoaște pe Dumnezeu. Nimeni nu a găsit vreodată dovezi concrete, științifice, ale băuturilor consumate la Eleusis, cu atât mai puțin creștinismul timpuriu. Până acum.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Brian C. Muraresku, Graham Hancock

Data apariției: decembrie 2023

Titlu original: The Immortality Key: The Secret History of the Religion with No Name

ISBN: 978-630-6550-56-2

EAN-13: 5948417550198

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 560

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Herald

Teme: curiozitate, Cultură

 

Loc în topurile Cartepedia

 

Opinii editoriale

„Brian ne spune că el nu a avut niciodată în viața sa o experiență psihedelică – și nici nu avea nevoie de așa ceva, întrucât Cheia nemuririi oferă mai degrabă date faptice solide și argumente empirice decât relatarea unui trip. Mai mult decât atât, decizia autorului de a rămâne virgin din punctul de vedere al psihedelicelor este, în opinia mea, o mutare strategică înțeleaptă, fiindcă le refuză autointitulaților sceptici (din care sunt grămezi) orice posibilitate de a respinge din inerție această carte importantă, cu ajutorul unor argumente ad hominem, socotind-o alcătuită din simple «deliruri» ale unui «drogat» ori alte insulte de această speță.”

Graham Hancock

„Brian C. Muraresku în cartea de față, fără a fi experimentat vreodată cu substanțe halucinogene: unește puncte distale din istorie într-o revelatoare și entuziastă ipoteză, pe care mă bucur să vă invit a o descoperi.”

Mihai Dobrovolschi

„Pentru un cercetător deschis la minte, care nu privește strict în cheie dogmatică predicamentele unei vieți spirituale, Cheia nemuririi la care ajunge Brian C. Muraresku reprezintă un ghid extraordinar de fascinant. El reușește să aducă cele mai pertinente argumente că înțelegerea spiritualității presupune în primul rând experiență practică și apoi parcurgerea teoretică a diverselor doctrine, întrucât dovada existenței imuabile a unui univers superior percepției obișnuite se găsește pe tărâmuri și în Realități pe care modernizarea și emanciparea noastră tehnologică le-au obturat până la ștergerea lor din conștiința cotidiană. Astfel, el ne propune o adevărată călătorie șamanică, pornind de la tranșele vânătorilor-culegători din Epoca de Piatră, care au folosit pentru prima oară plantele sacre cu efecte psihedelice, până la cele mai moderne teorii neuropsihologice ale secolului XXI. Odată parcursă cartea lui Muraresku, ideile noastre preconcepute cu privire la accesarea portalurilor superioare din creierul nostru cu ajutorul plantelor sacre și a ritmului ancestral din ADN-ul moștenit de la strămoși se va schimba radical.”

Oreste Teodorescu

„Sfinții înnăscuți și clarvăzătorii au raportat mereu experiențe de trezire cosmică. La fel și cei care petrec o viață în meditație, precum budiștii tibetani pe care părintele Francis i-a studiat în Himalaya. Pentru ceilalți dintre noi, simpli muritori, Giordano Bruno a lăsat câteva indicii care au contribuit în cele din urmă la moartea sa. Indicii despre Euharistia sa, ca scurtătură fascinantă spre iluminare, cea mai rapidă cale de a ne vindeca orbirea în ceea ce privește minunea sublimului cosmos care ne înconjoară.”

Brian C. Muraresku