TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Drept procesual civil 978-606-39-1342-6
Vezi
galerie

Drept procesual civil

de Constantina-Monica Turcu, Georgiana-Andreea Nedelcu

Titlu apărut în colecția Jurisprudenţă de buzunar la Universul Juridic

Id: #223799

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Acțiunea civilă. Competența instanțelor judecătorești. Participanţii la procesul civil. Căile de atac. Ediția a II-a, revăzută și adăugită
 

Descriere produs

Prin spețele selectate și rezumate din domenii diferite de interes, culegerea își propune să formeze o imagine de ansamblu asupra unor probleme jurisprudențiale relevante, actuale și chiar repetitive în procesul civil.

Cuprinsul lucrării

Lucrarea „Drept procesual civil” cuprinde o sinteză bogată și variată a jurisprudenței în materie procesuală de la toate palierele de competență ale instanțelor – judecătorii, tribunale, curți de apel și instanța supremă. Lucrarea cuprinde domenii și instituții importante ale dreptului procesual civil, frecvent disputate în proces, cum ar fi cele referitoare la acțiunea civilă, la competența instanțelor judecătorești, la participanții în procesul civil, la căile de atac, la executarea silită și la procedurile speciale.

Puncte forte

Hotărârile judecătorești selectate sunt structurate în mai multe capitole. Fiecare speță beneficiază de un comentariu scurt și concis asupra problemei de drept dezlegate, pentru a asigura o facilă consultare. Autorii au optat în mod inspirat pentru publicarea parțială a textului hotărârilor judecătorești, cu eliminarea informațiilor nerelevante, urmărindu-se crearea unui instrument util de lucru pentru practicienții dreptului sau pentru cei care au în aria de interes materia dreptului procesual civil. Scopul declarat de autorii lucrării este acela de a se constitui într-un mijloc adecvat de cunoaștere a practicii judiciare și de a contribui la sporirea caracterului previzibil al hotărârilor judecătorești.

Public țintă

Lucrarea este destinată atât studenților de la facultățile de drept, cât și profesioniștilor interesați de acest domeniu.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Constantina-Monica Turcu, Georgiana-Andreea Nedelcu

Coordonator: Mihaela Cristina Mocanu

Data apariției: ianuarie 2024

ISBN: 978-606-39-1342-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 466

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20,5 cm - A5

Hârtie: 80g/m

Editura: Universul Juridic

Constantina-Monica Turcu
Constantina-Monica Turcu
Autor

Educație și formare: studii postuniversitare de tehnică legislativă (2004) și „A...

vezi autor
Georgiana-Andreea Nedelcu
Georgiana-Andreea Nedelcu
Autor

Educație și formare: studii universitare de masterat, disciplina Drept Public, U...

vezi autor