TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Tratat de teoria generală a dreptului 978-606-39-1321-1
Vezi
galerie

Tratat de teoria generală a dreptului

de Ion Craiovan

Titlu apărut în colecția I. Tratate la Universul Juridic

Id: #322941

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Ediția a V-a, revăzută și adăugită
 

Descriere produs

Ediția de față, a V-a, reafirmă vocația teoriei generale a dreptului de a configura planul atât de dificil, dar necesar, al cunoașterii generalității și esențialității dreptului.

 

Ea valorifică unele lucrări de referință apărute în ultimii ani, cu impact major asupra viziunii generale asupra dreptului, fără suprimarea doctrinei tradiționale care evocă „straturile geologice ale cunoașterii juridice”, evoluțiile și avatarurile gândirii juridice, fără de care spiritul dreptului nu poate fi înțeles. Sunt incluse interogațiile, problematica incitantă și repere pentru strategia dreptului în privința inteligenței artificiale. Sintagma „teoria generală a dreptului” rămâne mereu deschisă și în devenire, supusă abordărilor multiple, criticii și controversei, dar mereu perfectibilă, ca și dreptul însuși.

 

Cuprinsul lucrării:

În primul titlu, cartea analizează relația dintre cultură, civilizație și drept, explorând evoluția juridică în diverse civilizații și epoci, precum antichitatea și evul mediu. Mai departe, se adâncește în analiza marilor sisteme de drept din epoca modernă și contemporană. Al doilea titlu examinează panorama gândirii juridice, prezentând mari gânditori și evoluția gândirii juridice de-a lungul timpului. Titlurile următoare aduc în prim-plan locul și rolul dreptului în societate, dreptul în contextul normativ social, metodele și tehnicile de cunoaștere juridică, și protagoniștii fenomenului juridic. Cartea se încheie cu o analiză asupra dreptului în relație cu valorile sociale, propunând un posibil sistem valoric minimal și analizând provocările contemporane ale dreptului.

 

Puncte forte:

Lucrarea se distinge prin abordarea sa sistemică asupra dreptului, explorând atât componentele individuale - cum ar fi principiile, normele și raporturile juridice - cât și modul în care acestea interacționează în cadrul unui sistem complex.

Pe lângă abordarea teoretică solidă, tratatul acoperă aspecte practice ale dreptului, oferind perspective asupra interpretării normelor juridice, tehnicilor de elaborare, și modului în care dreptul este realizat și aplicat în societate.

 

Public țintă:

Lucrarea se adresează atât studenților facultăților de drept, cât și tuturor celor interesați de Drept. Tratatul este menit să suscite gândirea juridică, să intre în competiție cu alte puncte de vedere, complementare sau rivale, în beneficiul progresului juridic.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Ion Craiovan

Data apariției: noiembrie 2023

ISBN: 978-606-39-1321-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 656

Limbă: Română

Dimensiuni: 17x24 cm - Academic / X4

Hârtie: 80g/m

Editura: Universul Juridic