TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Tratat teoretic și practic de dreptul muncii 978-606-39-1256-6
Tratat teoretic și practic de dreptul muncii
Vezi
galerie

Tratat teoretic și practic de dreptul muncii

de Alexandru Ţiclea

Titlu apărut în colecția I. Tratate la Universul Juridic

Id: #431801

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Tratatul de față este elaborat în considerarea ideii că dreptul muncii este un drept comun pentru toate raporturile de muncă și de serviciu, deci nu doar pentru cele izvorâte din contractul individual de muncă, ci și pentru cele întemeiate pe acte juridice care consemnează acordul de voință în scopul prestării unor munci subordonate. Este și cazul raporturilor de muncă/de serviciu ale funcționarilor publici, inclusiv ale celor cu statut special (polițiști, polițiști de penitenciare), ale militarilor, ale judecătorilor și procurorilor etc.

Pe baza legislației, a jurisprudenței și a doctrinei actuale au fost prezentate și analizate aspecte relevante ale relațiilor de muncă și de serviciu, începând cu izvoarele și principiile dreptului muncii, continuând cu dialogul social, organizațiile sindicale și patronale, rolul statului pe piața muncii, contractul și acordul colectiv de muncă, formarea profesională, încheierea raporturilor de muncă și de serviciu, executarea, modificarea, suspendarea și încetarea acestor raporturi. Totodată, a fost avută în vedere și răspunderea juridică a angajaților și angajatorilor (disciplinară, pentru daune, contravențională și penală).

Nu puteau lipsi din Tratat procedurile judiciare – soluționarea conflictelor/litigiilor de muncă de către instanțele judecătorești specializate, inclusiv de cele de contencios administrativ.

 

Urmărim astfel să oferim tuturor celor interesați – practicieni (manageri/specialiști în resurse umane, avocați, consilieri juridici, experți în legislația muncii, judecători), teoreticieni (cercetători, cadre didactice), dar și studenți, masteranzi, doctoranzi – un instrument de lucru util, eficient și actual, respectiv un material de studiu și reflecție.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Alexandru Ţiclea

Data apariției: septembrie 2023

ISBN: 978-606-39-1256-6

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 1400

Limbă: Română

Dimensiuni: 17x24 cm - Academic / X4

Hârtie: 80g/m

Editura: Universul Juridic

Alexandru Ţiclea
Alexandru Ţiclea
Autor

Studii:Licenţiat în drept (Universitatea din Bucureşti, Facultatea de drept: 197...

vezi autor