TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Jurisdicția raporturilor de muncă
Vezi
galerie

Jurisdicția raporturilor de muncă

de Alexandru Ţiclea, Adelina Oana Duţu

Titlu apărut în colecția I. Tratate la Universul Juridic

Id: #388199

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Legislație, doctrină, jurisprudență
 

Descriere produs

Jurisdicția raporturilor de muncă este o jurisdicție specială; ea este guvernată atât de norme specifice, cât și de norme generale și comune procesului civil.

 

Simbioza dintre cele două categorii de norme este ilustrată de prevederile art. 275 C. mun. și art. 216 din Legea dialogului social nr. 62/2011, conform cărora dispozițiile referitoare la soluționarea conflictelor de muncă se completează cu cele ale Codului de procedură civilă.

 

De asemenea, potrivit art. 2 C. pr. civ., dispozițiile sale „constituie procedura de drept comun în materie civilă”; ele „se aplică și în alte materii, în măsura în care legile care le reglementează nu cuprind dispoziții contrare”. Este, desigur, și cazul soluționării conflictelor rezultate din raporturile de muncă.

 

Lucrarea de față a fost elaborată pe baza unei bogate bibliografii – tratate, cursuri, monografii, studii de dreptul muncii, de drept administrativ, de drept civil și de drept procesual civil –, autorii acestora fiind cei mai importanți doctrinari și practicieni din țară. De asemenea, am beneficiat de experiența noastră didactică și practică în domeniul relațiilor de muncă/serviciu.

 

Am urmărit astfel să oferim tuturor celor interesați – practicieni (manageri specialiști în resurse umane, consilieri juridici, magistrați, avocați), teoreticieni (cadre didactice), dar și studenți, masteranzi, doctoranzi etc. – un instrument util, eficient și actual în activitatea lor, respectiv un material de studiu și reflecție.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Alexandru Ţiclea, Adelina Oana Duţu

Data apariției: octombrie 2021

ISBN: 9786063908989

Copertă: Paperback

Număr pagini: 1036

Limbă: Română

Dimensiuni: 17x24 cm - Academic / X4

Hârtie: 80g/m

Editura: Universul Juridic

Teme: conflict

Alexandru Ţiclea
Alexandru Ţiclea
Autor

Studii:Licenţiat în drept (Universitatea din Bucureşti, Facultatea de drept: 197...

vezi autor