TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Spețe pentru admiterea la INM / magistratură. Drept penal și drept procesual penal - 2023 978-606-39-1293-1
Spețe pentru admiterea la INM / magistratură. Drept penal și drept procesual penal - 2023
Vezi
galerie

Spețe pentru admiterea la INM / magistratură. Drept penal și drept procesual penal - 2023

de Andrei Viorel Iugan, Carmen-Alina Gohoreanu, Lucreția Albertina Postelnicu, Valerica Voica

Titlu apărut în colecția Examene. Universul Juridic la Universul Juridic

Id: #432187

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Proba scrisă de verificare a cunoștințelor juridice face parte din prima etapă a concursului de admitere la INM/in magistratură, urmărind să pună în evidență capacitatea de analiză critică și sinteză, coerența în abordare și exprimare, înțelegerea instituțiilor de drept penal și procesual penal, fiind concepută în ansamblul concursului și percepută de către candidați ca fiind cea mai dificilă dintre probe. De aceea, pregătirea temeinică și, în același timp, aplicată este esențială pentru reușită.

 

Prezenta lucrare urmărește, cu precădere, verificarea modalității de aplicare a cunoștințelor juridice în materia dreptului penal și a procedurii penale, fiind realizată de un colectiv de judecători, practicieni cu experiență în materia penală și procesual penal, precum și cu experiența didactică.

 

Aflată la a treia ediție, îmbogățită cu un număr de 26 de spețe față de ediția anterioară, lucrarea însumează 50 de teste, reprezentând 100 de spețe de drept penal și drept procesual penal, însoțite de baremele de rezolvare, cu largi explicații și trimiteri la textele de lege, la doctrină și jurisprudență. Fiecare test conține câte 2 spețe (de drept penal și drept procesual penal), concepute astfel încât să acopere în întregime tematica de concurs, să răspundă nevoilor de aprofundare a instituțiilor dreptului ce fac obiectul concursului și, în același timp, să faciliteze deprinderea modalității adecvate de abordare a acestui tip de probă.

 

Edițiile anterioare au fost apreciate de către candidați ca fiind un suport incontestabil pentru pregătirea cu succes a acestei probe; de aceea, autorii au păstrat și în ediția de față aceeași modalitate de elaborare și rezolvare a spețelor, cu lărgirea cadrului de verificare, prin adăugarea de noi probleme de drept. Rezolvarea spețelor ajută candidații să-și aprofundeze cunoștințele teoretice și practice și să-și dezvolte capacitatea de argumentare și raționamentul logico-juridic.

 

Un alt punct forte al lucrării este acela că structura spețelor este în acord cu structura recomandată drept model de Institutul Național al Magistraturii, publicată în iulie 2023 pe site-ul acestei instituții.

 

Testele sunt realizate în concordanță cu legislația și cu deciziile obligatorii ale Înaltei Curți de Casație și Justiție și ale Curții Constituționale a României, în vigoare la data publicării concursului de admitere în profesie (07.07.2023), și reprezintă un instrument eficient nu numai pentru pregătirea candidaților pentru admiterea la Institutul Național al Magistraturii/in magistratură, ci, în același timp, se adresează și judecătorilor și procurorilor stagiați pentru pregătirea examenului de capacitate, precum și candidaților care acced în alte profesii juridice, auditorilor de justiție și studenților la drept.

 

De asemenea, grilele și răspunsurile au fost adaptate conform ultimelor modificări ale Codurilor, penal și de procedură penală, având în vedere următoarele acte normative: Legea nr. 171/2023; Legea nr. 200/2023; Legea nr. 201/2023; Legea nr. 213/2023; Legea nr. 214/2023; Legea nr. 217/2023; Legea nr. 248/2023.









extinde
 

Detalii produs

ISBN: 978-606-39-1293-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 576

Limbă: Română

Dimensiuni: 17x24 cm - Academic / X4

Hârtie: 80g/m

Editura: Universul Juridic