TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Ioan Petru Culianu. Omul şi opera

Sorin Antohi
Volumul propune cititorului roman o cale de acces catre personalitatea si opera lui Ioan Petru Culianu. Studiile isi desfasoara parcursul specializat...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 973-681-235-9
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Volumul propune cititorului roman o cale de acces catre personalitatea si opera lui Ioan Petru Culianu. Studiile isi desfasoara parcursul specializat care va duce la alte incheieri solide, de asteptat la noi mai cu seama de la generatia inca in formare, in tara si in strainatate.

Cuprins extins:
Gabriela Adamesteanu
Stefan Afloroaei
Liviu Antonesei
Ted Anton
Michael Allocca
Giovanni Casadio
Matei Calinescu
Aurel Codoban
John Crowley
Tereza Culianu-Petrescu
Nathaniel Deutsch
Umberto Eco
Giovanni Filoramo
Michael Fishbane
Gabriela Gavri
Nicu Gavriluţă
Moshe Idel
Eduard Iricinschi
Grazia Marchiano
Mircea Martin
Ileana Mihăilă
Marin Mincu
Roberta Moretti
Andrei Oişteanu
H.-R. Patapievici
Dan Petrescu
Andrei Plesu
Mihai Sorin Rădulescu
Gianpaolo Romanato
Gregory Spinner
Jennifer Stevenson
Dorin Tudoran
Elémire Zolla
Data apariției: 2003
Editura: Polirom
Titlu original: -
Pagini: 608
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
studii, biografie, Culianu, portret, operă, personalitate
  • Sorin Antohi - Coordonator
    Sorin Antohi (n. 1957). Eseist, istoric al ideilor, traducator. La Editura Polirom a publicat: Civitas imaginalis. Istorie si utopie in cultura romana (ed. a II-a revazuta, 1999; prima editie:Bucuresti, Litera, 1994), Al treilea discurs. Cultura, ideologie si politica in Romania (convorbiri cu Adrian Marino 2001), Mai avem un viitor? Romania la inceput de mileniu (convorbiri cu Mihai Sora, 2001), Oglinzi retrovizoare. Istorie, memorie si morala in Romania...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

martie 2006, Cuvântul - Eugen Ciurtin
"Omul si opera este mai mult decit lectura unei circumscrieri exegetice variate, apte sa fixeze maturitatea posteritatii lui Culianu. Venind din contexte culturale foarte diferite, dar reciproc traductibile, autorii pe care i-a reunit si introducerea sintetica pe care a oferit-o au produs un volum al carui loc propriu e, mai mult chiar decit «publicul educat», Universitatea. Neindoios, Sorin Antohi e primul care a inteles dimensiunile pedagogiei postume pe care o exercita Culianu."
iunie 2003, Timpul - Liviu Antonesei
"Sorin Antohi si Editura Polirom merita toate laudele pentru aceasta opera memorialistica si exegetica."
22 iulie 2003, Orizont - Dana Chetrinescu
"Masivul volum de fata isi propune sa croiasca, printr-o multime de voci cu tonalitati distincte, un drum direct, fara meandrele si povirnisurile obisnuite, catre «adevaratul» Ioan Petru Culianu, atit cel care a trait atit de intens in cei 41 de ani ai sai, cit si cel care a scris o opera impresionanta prin diversitate, prin intindere, dar, mai ales, prin impact."
16 septembrie 2003, Observator cultural - Paul Cernat
"Unind in chip fericit sobrietatea academica cu implicarea existentiala, in raspar cu mitizarile facile, cartea restituie imaginea plurala si reprezentativa a unei personalitati iradiante, oferind, totodata, o «cale de acces» in labirintul ei, un corpus ce aduna o parte a celor mai fidele si mai semnificative texte despre un autor in a carui exegeza biografia si opera nu pot fi, cu adevarat, separate. Dincolo de prezentarea coordonatelor si a mizelor volumului, introducerea (inedita) a lui Sorin Antohi retine atentia prin citeva interpretari personale in marginea prozei lui Culianu si a publicisticii sale civico-politice si culturale."

Opinia cititorilor