TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Forţa femeilor în sport 978-973-46-9590-4
Forţa femeilor în sport
Vezi
galerie

Forţa femeilor în sport

de Andreea Paul

Titlu apărut în colecția Ego-Grafii la Polirom

Id: #432108

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Proiect realizat în colaborare cu Comitetul Olimpic și Sportiv Român


Unul dintre atuurile României în tabloul european și global îl constituie rezultatele obținute în sport. Dar poziționarea noastră în topurile lumii din acest punct de vedere datorează extrem de mult și contribuțiilor feminine. Prin urmare, al patrulea volum din seria dedicată de Andreea Paul româncelor contemporane reunește mărturiile a peste 80 de femei care au avut performanțe remarcabile în sport sau au fost legate într-un fel sau altul de sportul feminin autohton. În prima parte a cărții aflăm poveștile unor românce cu rezultate excepționale în gimnastică, atletism, canotaj, scrimă etc., de la Nadia Comăneci la Elisabeta Lipă, de la Iolanda Balaș la Gabriela Szabó, de la Ana Maria Brânză la Andreea Răducan. În a doua parte privim lucrurile din punctul de vedere al unor importante antrenoare ce, de-a lungul timpului, au modelat copii talentați care au ajuns apoi sportivi de performanță. Partea a treia e dedicată jurnalistelor din presa sportivă de la noi, multe dintre ele scriind pentru prima dată la persoana întâi, despre propria carieră și despre experiențele lor profesionale, perspectivă ce întregește imaginea femeilor fără de care sportul românesc ar fi fost mult mai sărac.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Andreea Paul

Data apariției: august 2023

ISBN: 978-973-46-9590-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 400

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: curiozitate, pasiune

 

Opinii editoriale

„Îmi doresc ca acest volum să contribuie la schimbarea celor două realități actuale care însoțesc performanța sportului feminin. În primul rând, în prezent, sportul feminin este mai puțin popular decât cel masculin, în pofida rezultatelor fenomenale în sportul de elită internațional; în al doilea rând, nu există niciun motiv pentru care această situație să continue. Dacă acceptați aceste premise, sportul feminin oferă pieței o mulțime de noi oportunități de creștere a calității vieții, oportunități comerciale și noi performanțe sportive, o mulțime de noi perspective pentru reimaginarea mediului sportiv românesc.”

Andreea Paul

„Îmi doresc ca aceste povești ale campioanelor din sportul românesc să devină inspirație pentru generațiile următoare. Au demonstrat că nimic nu se poate realiza în viață fără pasiune, muncă, perseverență și iubire pentru ceea ce faci.”

Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român