TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Scenariul de film 978-973-46-9698-7
Scenariul de film
Vezi
galerie

Scenariul de film

de Steven Maras

Titlu apărut în colecția Cinema la Polirom

Id: #434073

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Istorie, teorie și practică
 

Descriere produs

Coeditare cu UNATC PRESS.


Printr-un remarcabil efort academic, volumul de față ne provoacă să înțelegem ce este scenariul de film și ce implică scrierea lui. Este un studiu al discursului despre scenariul de film și scenaristică din perspectiva diacronică a poziționării textului pentru marele ecran în procesul de producție de la începuturi și până astăzi. Cartea lui Steven Maras este o lucrare importantă, limpede și extrem de bine articulată.” (Adrian Martin, Monash University)

 

Un text de o valoare inegalabilă pentru cei interesați de domeniul scenaristicii, fie ei cercetători, profesori, studenți sau practicieni. O lucrare extrem de originală, complexă și fără rival ca amploare, o contribuție substanțială la discursul academic despre scenariu.” (Jill Nelmes, University of East London)

 

Este una dintre cele mai importante lucrări academice dedicate scenaristicii, dacă nu chiar cea mai importantă, prin abordarea integratoare a celor trei domenii fundamentale, demers sisific, dus magistral până la capăt. Cartea lui Maras înseamnă «1.001 de cărți într-una singură».” (Lucian Georgescu, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”)

extinde
 

Detalii produs

Autor: Steven Maras

Traducător: Lucian Georgescu, Andreea Borţun

Prefaţator: Lucian Georgescu

Data apariției: decembrie 2023

Titlu original: Screenwriting

ISBN: 978-973-46-9698-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 416

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: curiozitate, Cultură