TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Între două lumi 978-973-46-9640-6
Între două lumi
Vezi
galerie

Între două lumi

de Mirel Bănică

Titlu apărut în colecția Plural, Plural M la Polirom

Id: #434381

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Monahismul ortodox şi modernitatea
 

Descriere produs

Cu acest volum, Mirel Bănică revine la mai vechile sale preocupări și teme de cercetare legate de relația dintre religie și modernitate, de înțelegerea și descrierea modului în care societatea românească se raportează la religie, în special la ortodoxie. Ideea sa călăuzitoare este că prin monahismul românesc de după 1990 putem înțelege mai bine fenomenul religios contemporan, în măsura în care monahismul constituie o ilustrare exemplară a tensiunii dintre creștinism și lumea actuală, precum și a permanentei reconfigurări a raportului de putere dintre ele.


Poarta de acces aleasă pentru a pătrunde în lumea mănăstirilor o reprezintă ceea ce denumim generic „economia monastică”. Autorul vizitează astfel cu precădere mănăstirile românești care s-au remarcat prin produsele lor medicinale, alimentare, cosmetice, textile. Prin observație, participare directă și interviuri, el redă scene elocvente din viața monastică actuală, utile pentru înțelegerea evoluției relațiilor dintre societate și religie în lumina tendințelor bio-eco în materie de alimentație și a căutării unui mod de viață mai simplu, mai sănătos și mai apropiat de cel tradițional.
Lucrarea este completată de un studiu consacrat condiției aparte a mănăstirilor, de microsocietăți alternative situate simultan în lume și în afara ei.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Mirel Bănică

Data apariției: ianuarie 2024

ISBN: 978-973-46-9640-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 304

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x22,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: curiozitate, societate, Cultură

Mirel Bănică
Mirel Bănică
Autor

Mirel Bănică (n. 1971) este doctor în ştiinţe politice al Universităţii din Gene...

vezi autor