TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Istoriile şi scenariile de viitor ale educaţiei 978-973-46-9636-9
Istoriile şi scenariile de viitor ale educaţiei
Vezi
galerie

Istoriile şi scenariile de viitor ale educaţiei

de Jacques Attali

Titlu apărut în colecția Plural, Plural M la Polirom

Id: #434128

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

O bună parte din istorie, cunoștințele necesare pentru funcționarea societăților s-au transmis în afara școlii. Începută chiar din primii ani de viață, învățarea avea loc în familie și, pentru mult prea mulți copii, la locul de muncă. Deși s-a impus relativ recent ca principalul loc unde se transmit cunoștințe, școala este la ora actuală, aproape pretutindeni, în pragul imploziei, confruntându-se cu uriașa creștere demografică și cu dezvoltarea rapidă a domeniului digital.


În viitor, sunt posibile două scenarii de coșmar. În unul dintre ele, din lipsă de resurse, trei sferturi din omenire vor fi în scurt timp lipsite de școală și de cunoștințe. În celălalt, transmiterea cunoștințelor se va face în esență prin mijloace digitale, apoi genetice, către indivizi; aceștia vor primi cunoștințe social utile de la niște mașini din ce în ce mai direct conectate la creier, până când fiecare ființă umană va deveni ea însăși un artefact plin de artefacte.


Barbaria prăbușirii în haos sau a artificializării poate fi totuși evitată. Umanitatea are înțelepciunea și mijloacele necesare pentru a pune educația în slujba unei lumi mai pașnice și în armonie cu natura. Mai mult decât o istorie mondială a educației și o anticipare a viitorului ei, cartea lui Jacques Attali propune o serie de alegeri radicale pentru a lupta împotriva barbariei, grație cărora omenirea va putea să supraviețuiască și să evolueze.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Jacques Attali

Traducător: Magda Jeanrenaud

Data apariției: ianuarie 2024

Titlu original: Histoires et avenirs de l'education

ISBN: 978-973-46-9636-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 368

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x22,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: societate, Cultură

 

Loc în topurile Cartepedia

Jacques Attali
Jacques Attali
Autor

Jacques Attali (n. 1943), eseist, doctor în ştiinţe economice, a fost timp de ze...

vezi autor