TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Carnete (Vol. 3). Martie 1951 - decembrie 1959 978-973-46-9794-6
Carnete (Vol. 3). Martie 1951 - decembrie 1959
Vezi
galerie

Carnete (Vol. 3). Martie 1951 - decembrie 1959

de Albert Camus

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom, Seria de autor Albert Camus la Polirom

Id: #434653

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Mă străduiesc să scriu jurnalul ăsta, dar repulsia e puternică. Ştiu acum de ce nu am făcut-o niciodată: pentru mine viaţa e secretă. E secretă faţă de ceilalţi, dar trebuie să fie secretă şi în propriii ochi, nu trebuie s-o dezvălui prin cuvinte. Surdă şi neformulată, doar aşa este ea bogată pentru mine.

 

Concentrat. Cu simţurile ascuţite – cer un singur lucru şi-l cer cu umilinţă, deşi ştiu că e ceva exorbitant: să fiu citit cu atenţie.” (Albert Camus)

 

Carnete III deschide, foarte discret, o fereastră spre experienţa traumatizantă a izolării şi a însingurării trăite de Camus, soldată cu o îndelungată stare de angoasă, ca urmare pe de o parte a atacurilor violente la care a fost supus după apariţia Omului revoltat, iar pe de altă parte a eşecurilor repetate cu care s-au soldat intervenţiile şi soluţiile lui pentru rezolvarea crizei algeriene. Tot în Carnete III, Camus lasă pentru prima oară şi câteva indicii legate de viaţa sa sentimentală complicată. Dar cele mai frumoase pagini, cele mai elocvente pentru afinităţile sale profunde şi pentru sensibilitatea sa sunt cele dedicate sejururilor prelungite în sudul Franţei, revederii Algeriei natale şi călătoriilor în Italia şi în Grecia mult visată, călătorii resimţite atât de om, cât şi de artist, ca tot atâtea imersiuni într-un fecund izvor de viaţă. Aici se reafirmă uimitor firea eminamente poetică a lui Albert Camus, temei al proiectelor sale de creaţie, pe care destinul, din păcate, nu l-a lăsat să le împlinească. (Marina Vazaca)

extinde
 

Detalii produs

Autor: Albert Camus

Ediţie îngrijită de: Marina Vazaca

Traducător: Micaela Ghiţescu

Data apariției: februarie 2024

Titlu original: Carnets III. Mars 1951- decembre 1959

ISBN: 978-973-46-9794-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 288

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: destin, singurătate

Albert Camus
Albert Camus
Autor

Albert Camus (1913-1960), romancier, dramaturg şi filosof francez născut în Alge...

vezi autor