TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Shakespeare
Shakespeare
Vezi
galerie

Shakespeare

de Bill Bryson

Id: #428199

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Lumea ca o scenă
 

Descriere produs

Shakespeare este un nume atât de cunoscut, încât avem impresia că știm deja totul despre el. În realitate, în ciuda secolelor de legende, jumătăţi de adevăr și chiar minciuni sfruntate și în ciuda zecilor de mii de studii, despre omul din spatele capodoperelor pe care le-a scris nu se știe mare lucru. În căutarea acestuia, Bill Bryson ne poartă pe drumurile desfundate ale Angliei elisabetane, aducând la viaţă locurile și personajele care l-au inspirat pe Bard. Pe parcurs, ne prezintă nu doar aspectele anecdotice ale contextului istoric și ale textelor acestuia, ci și chestiuni controversate ca existenţa lui Anne Whateley, presupusa lui logodnică, sau teoriile conspiraţiei legate de paternitatea scrierilor sale. Cernând și discernând informaţii din surse extrem de variate, volumul repune în scenă lumea în care a creat William Shakespeare, unul dintre cei mai faimoși și totodată cei mai enigmatici oameni ce au trăit vreodată – și totul în stilul antrenant și savuros care este marca inconfundabilă a lui Bill Bryson.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Bill Bryson

Traducător: Ioana Aneci

Data apariției: februarie 2023

Titlu original: Shakespeare: The World as Stage

ISBN: 978-973-46-9305-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 248

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: curiozitate, pasiune, Cultură

 

Opinii editoriale

Dacă această carte ar clocoti în cazanul celor trei vrăjitoare, ar fi aici un vârf de P.G. Wodehouse, un strop din sir Osbert Lancaster și o măsură de sir Arthur Conan Doyle.

The New York Observer

Bryson se pricepe de minune să aleagă din puzderia de date despre epoca elisabetană tocmai detaliile lămuritoare și amuzante.

The Sunday Times

O încântare… O bijuterie de carte.

Mail on Sunday

Spirituală și de un entuziasm molipsitor.

The Spectator

Un ghid afabil și amuzant prin complicatul noian de studii shakespeariene.

Financial Times

Bryson face ce știe el cel mai bine: se folosește de obișnuitele detalii pe care alţii le-ar trece cu vederea ca să zugrăvească un portret al lumii în care a trăit și a prosperat Bardul.

Publishers Weekly
Bill Bryson
Bill Bryson
Autor

Bill Bryson (William McGuire Bryson), născut în 1951 în SUA, Cavaler (onorific)...

vezi autor