TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Limbaje ale adevărului
Limbaje ale adevărului
Vezi
galerie

Limbaje ale adevărului

de Salman Rushdie

Titlu apărut în colecția Seria de autor Salman Rushdie la Polirom

Id: #426968

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Eseuri 2003‑2020
 

Descriere produs

Reunind texte scrise între 2003 şi 2020, Limbaje ale adevărului cuprinde reflecţiile intelectualului Salman Rushdie în eforturile sale de a înţelege epoca de imense schimbări culturale pe care o trăieşte. Captivându‑şi cititorul pe o serie extrem de largă de subiecte, Rushdie scrie despre natura povestirii ca necesitate umană, aşternând astfel, în nenumărate forme, o scrisoare de dragoste adresată înseşi literaturii. Scriitorul explorează semnificaţiile profund personale ale operelor sau vieţilor reale ale unor autori ca Shakespeare, Cervantes, Samuel Beckett şi Toni Morrison, meditează profund asupra naturii „adevărului”, se delectează cu plasticitatea inepuizabilă a limbajului şi a creativităţii umane şi oferă o perspectivă proaspătă asupra migraţiei, multiculturalismului şi cenzurii.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Salman Rushdie

Traducător: Iulia Gorzo

Data apariției: noiembrie 2022

Titlu original: Languages of Truth: Essays 2003-2020

ISBN: 978-973-46-9205-7

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 416

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: adevăr, curiozitate, identitate, societate, toleranță, Cultură

 

Opinii editoriale

O carte captivantă… Rushdie scrie cu erudiție și multă empatie, cu putere de observație și umor. «Literatura n-a pierdut niciodată din vedere ceea ce lumea noastră pusă pe ceartă încearcă să ne facă să uităm.» Admiratorii lui Rushdie vor fi încântați.

Publishers Weekly

O colecție de texte cât se poate de variate, sub semnătura distinsului romancier, unite prin devotamentul său față de libertatea artistului și respingerea vehementă a cenzurii în orice formă. Volumul îi pune în lumină spiritul generos, dedicat promovării operei confraților săi artiști și apărării dreptului acestora la exprimarea fără opreliști a propriei creativități. O carte plină de farmec și pasiune, o sursă inepuizabilă de informații – un festin literar.

Kirkus Reviews

Salman Rushdie este unul dintre cei mai mari scriitori ai epocii noastre, un titan al literaturii.

Neil Gaiman
Salman Rushdie
Salman Rushdie
Autor

Salman Rushdie s-a născut la Bombay (azi Mumbai) în 1947. La vârsta de treisprez...

vezi autor