TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Versetele satanice PO-SAR-VERSES-17-N-001
Vezi
galerie

Versetele satanice

de Salman Rushdie

Titlu apărut în colecția Seria de autor Salman Rushdie la Polirom

Id: #249990

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Controversatul roman Versetele satanice i-a adus lui Rushdie Premiul Whitbread, o nominalizare la Premiul Booker şi o condamnare la moarte a cărei ameninţare încă mai stăruie asupra scriitorului.


Polemicile legate de posibilele conotaţii blasfematorii ale cărţii au pus uneori în umbră discuţiile legate de meritele literare ale textului şi de rolul jucat de acesta pe scena literaturii contemporane britanice. Dar Versetele satanice e de fapt un roman superb despre dezrădăcinări de tot felul, despre moşteniri care trebuie sau nu acceptate, despre măşti, straturi de identităţi şi istorii. Este în egală măsură o carte a regăsirilor şi una a afirmaţiilor, o poveste fascinantă, plină de personaje fabuloase dintr-o lume aflată la graniţa dintre iluzie şi realitate.


 „În sinea mea a existat întotdeauna o luptă corp la corp între «acolo» şi «aici», între ispita rădăcinilor şi cea a drumului. În această înfruntare dintre cei dinăuntru şi cei din afară, m-am obişnuit să mă simt concomitent în ambele tabere. Acum am ajuns de partea acelora care, prin preferinţe, fire şi circumstanţe, pur şi simplu nu aparţin. Această neapartenenţă – la care mă gîndesc ca la o dezorientare, o pierdere a Orientului – este acum patria mea artistică.” - Salman Rushdie

extinde
 

Detalii produs

Autor: Salman Rushdie

Traducător: Dana Crăciun

Data apariției: septembrie 2017

Titlu original: The Satanic Verses

ISBN: 978-973-466-679-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 656

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: moarte, identitate

 

Din blogul Cartepedia

Vlad Zver Vlad Zver

,,Rushdie nu inventează, nu ponegreşte, nu aruncă tomate în marii cântăreţi de pe scena lumii în care religia şi Marele Păpuşar îşi joacă rolurile şi-şi cântă ariile cu frică de fiasco, ci doar sublinia......“

citește mai mult
Roxana Covaliu Roxana Covaliu

,,S-au scris pe lumea asta o mulțime de cărți extraordinare, importante, edificatoare, deschizătoare de drumuri și de minți. Ele sunt atât de multe și atât de diverse încât e aproape imposibil să le......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

Versetele satanice este o carte care îşi are locul alături de marile alegorii ale identităţii din literatura universală, precum Călătoriile lui GulliverCandide sau Viaţa şi opiniunile lui Tristram Shandy, Gentleman.”

The New York Times Book Review

Un şuvoi narativ de o inventivitate inepuizabilă, când comic, când furios, înfăţişând viaţa omenească în toate contradicţiile ei. Un roman incendiar, atât prin îndrăzneala verbală, cât şi prin autenticitatea psihologică.

Newsday

Interzis în India încă înainte de publicare, genialul roman al lui Salman Rushdie înscenează o luptă a Binelui cu Răul într-un decor plin de fantezie şi savoare. Şirul de poveşti alegorice din care este compus cheamă la o revizuire radicală a tuturor prejudecăţilor legate de natura divină şi umană, iar limbajul în care sunt redate acestea este la fel de bogat şi de dens ca o tapiserie medievală.

Publishers Weekly
Salman Rushdie
Salman Rushdie
Autor

Salman Rushdie s-a născut la Bombay (azi Mumbai) în 1947. La vârsta de treisprez...

vezi autor