TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Avantajul fericirii
Avantajul fericirii
Vezi
galerie

Avantajul fericirii

de Shawn Achor

Titlu apărut în colecția Alter ego la Herald

Id: #422509

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
De ce fericirea garantează succesul și cum să ne antrenăm creierul pentru a fi fericiți
 

Descriere produs

În volumul care a inspirat unul dintre cele mai populare discursuri marca TED Talks ținute vreodată, Shawn Achor dezvăluie în detaliu felul în care reconfigurarea creierului uman pentru a găsi calea către fericire ne facilitează reușita atât în carieră, cât și în plan personal. Cartea de față este rezultatul unor îndelungi cercetări din domeniul neuroștiintei și psihologiei pozitive, menite să dea viață unei așa-zise „științe a fericirii”, și rodul unei bogate experiențe de lucru cu studenții de la Harvard și ulterior cu managerii și angajații unor faimoase companii listate în prestigioasa revistă Fortune. Avantajul fericirii este acum unul dintre cele mai de succes programe de training pentru corporații, recunoscut ca atare la nivel mondial. Odată cu acest volum, Shawn aduce renumitul program de training mai aproape de fiecare dintre noi și ni-l face complet accesibil. Pașii către cultivarea avantajului pe care îl aduce starea de fericire în viețile noastre ne sunt explicați aici prin expunerea celor 7 Principii esențiale care ne ajută să demontăm unul dintre cele mai dăunătoare mituri ale culturii moderne, anume că oamenii vin pe lume cu un set prestabilit de abilitați care nu pot fi schimbate.

 

Avantajul fericirii este principiul de bază care presupune reeducarea creierului către pozitivitate, lucru care ne poate da un avantaj biologic asupra unui creier negativ sau neutru. De aici decurg toate celelalte 6 Principii: Punctul de sprijin și Pârghia – ajustarea concepțiilor așa încât să obținem mai multă împlinire și prosperitate; Efectul Tetris – identificarea posibilităților pentru a vedea oportunități în situațiile de viață; Căderea ascendentă implică identificarea unui traseu mental menit să ne scoată din eșec; Cercul lui Zorro ne învață cum să ne concentrăm pe sarcini mici și ușor de gestionat, extinzându-ne treptat cercul pentru rezolvarea unora mai dificile; Regula celor 20 de secunde ne propune să nu cedăm tentației de a urma calea minimei rezistențe; Investiția socială ne amintește că oamenii de succes investesc în relațiile cu prieteni, colegi, membrii ai familiei și au întotdeauna o rețea de suport social pe care se bazează. Aceste tehnici, care au trecut testul timpului și au fost temeinic verificate prin studii îndelungate, dacă sunt puse zilnic în aplicare, vă vor ajuta să vă bucurați de un randament crescut la locul de muncă, de mai multă armonie în familie, iar relațiile voastre cu oamenii în general se vor îmbunătăți. Shawn descrie fericirea ca pe o etică a muncii și instrumentul numit Avantajul fericirii lucrează mereu în favoarea celor care îl pun la muncă.

 

Pentru mine, fericirea este bucuria pe care o simțim prin străduința de a ne realiza potențialul.

 

«Sunt făcut pentru a fi nefericit»«Calul bătrân cu greu se învață la ham», «Unii oameni sunt cinici din naștere și nu se vor schimba niciodată», «Femeile nu sunt bune la matematică», «Pur și simplu nu sunt o persoană amuzantă», «E o atletă înnăscută». Cam acestea sunt tiparele de gândire în cultura noastră. Potențialul nostru este determinat biologic. Odată ce creierul a ajuns la maturitate, este inutil să mai încerci să-l schimbi.

 

Fară capacitatea de a face schimbări pozitive durabile, o carte precum Avantajul Fericirii ar fi o glumă crudă – o încurajatoare bătaie pe umăr pentru aceia dintre noi deja fericiți și prosperi, dar inutilă pentru ceilalți. La ce bună descoperirea că fericirea stimulează succesul dacă nu putem deveni efectiv mai fericiți? După cum veți citi în următoarele șapte secțiuni, studiile au descoperit numeroase metode prin care ne putem reconfigura creierul pentru a avea o atitudine pozitivă, pentru a fi mai creativi, mai rezilienți și mai productivi, ca să identificăm mai multe posibilități oriunde am privi. Într-adevăr, dacă gândurile, activitățile zilnice și comportamentele noastre ne pot schimba creierul, marea întrebare nu este dacă schimbarea este posibilă, ci cât de mare poate fi schimbarea?” - Shawn Achor

extinde
 

Detalii produs

Autor: Shawn Achor

Traducător: Walter Radu Fotescu

Data apariției: aprilie 2022

Titlu original: The Happiness Advantage: How a Positive Brain Fuels Success in Work and Life - The Seven Principles of Positive Psychology That Fuel Success and Performance at Work

ISBN: 9789731119342

EAN-13: 5948417330172

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 272

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Herald

Teme: fericire, succes

Shawn Achor
Shawn Achor
Autor

Shawn Achor este unul dintre experții mondiali de frunte în domeniul potențialul...

vezi autor