TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Fiicele adulte ale mamelor narcisiste 978-630-6550-57-9
Fiicele adulte ale mamelor narcisiste
Vezi
galerie

Fiicele adulte ale mamelor narcisiste

de Stephanie Kriesberg

Titlu apărut în colecția Psihopractica la Herald

Id: #432770

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Oprește vocea critică din interior, vindecă lipsa de încredere în puterile proprii și trăiește viața pe care o meriți
 

Descriere produs

Creșterea cu un părinte narcisist lasă cicatrici emoționale adânc înrădăcinate care afectează stima de sine și relațiile cu ceilalți. O carte utilă, nu doar pentru fiicele cu mame narcisiste, ci pentru toate mamele și fiicele. Fie narcisism sau nu, această lucrare arată greșelile pe care mamele le pot face, chiar dacă se află la capătul inferior al spectrului narcisic și descrie greșeli care sunt ușor de trecut cu vederea, dar care pot face mari daune copiilor - în special fiicelor.

 

Stephanie Kriesberg ne arată cum se pot stabili limite și cum se vindecă, dar în același timp se poate dezvolta înțelegerea pentru mamă, o înțelegere care nu înseamnă acceptare!

 

Cum știi dacă ai fost crescută de o mamă narcisistă? Dacă te simțeai controlată sau manipulată, rușinată, respinsă sau chiar „nebună”, și dacă „tot universul” se învârtea în jurul mamei tale, se prea poate să fie așa. Din păcate, comportamentul părinților narcisiști lasă răni adânci în sufletul copiilor lor, răni cu care aceștia se pot lupta o viață-ntreagă.

 

Dacă și tu vrei să faci să tacă vocea critică din capul tău, care nu face decât să-ți taie mereu aripile, dacă vrei să nu te mai simți invizibilă și să ai dreptul de a-ți exprima propriile emoții, dacă vrei să scapi de îndoiala față de sine și de anxietatea care te urmărește ca o umbră, această carte este pentru tine.

 

Ai în față un ghid esențial care îți explică foarte clar ce se petrece cu tine, din ce cauze apar și cum poți să rezolvi aceste piedici din calea dezvăluirii sinelui autentic și real. După mai bine de două decenii în care a lucrat cu fiice afectate de mame narcisiste, autoarea ne pune la dispoziție un set de instrumente adecvate, care să ne ajute să ne regăsim propria voce și să înflorim ca persoane adulte pline de încredere în sine și de bucuria de a trăi.

 

Folosind strategii din mai multe abordări psihologice eficiente, cum ar fi terapia cognitiv-comportamentală, terapia prin autocompasiune conștientă și terapia prin acceptare și angajament, această carte abundă în sfaturi practice care te vor ajuta:

• să construiești relații sănătoase, de încredere;

• să nu-ți mai ceri scuze pentru eșecurile altora;

• să ai încredere în propria ta judecată.

 

Vei înțelege motivele pentru care mama ta a ajuns să fie narcisistă și vei învăța cum să te porți cu aceasta, în așa fel încât să nu mai fii afectată de modul său toxic de a fi. Relația ta cu trecutul se poate vindeca și poți trăi deplin în prezent!

extinde
 

Detalii produs

Autor: Stephanie Kriesberg

Traducător: Teodora Bondoc

Prefaţator: Wendy T. Behary

Data apariției: septembrie 2023

ISBN: 978-630-6550-57-9

EAN-13: 5948417460329

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 208

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Herald

Teme: curaj, emoții, feminism, încredere, societate

 

Opinii editoriale

„Cunosc și lucrez cu fiice adulte ale mamelor narcisiste și seamănă incredibil între ele: aceeași critică de sine extrem de puternică, lipsă de încredere în sine, incapacitatea de a spune nu, se pun permanent în slujba altora, se perfecționează întruna și se îndoiesc de capacitățile lor profesionale și personale (deși au cariere excelente, sînt doctori în științe, medici, avocați de succes, psihologi etc), iau vina automat asupra lor și le găsesc tuturor celorlalți scuze (strategie de supraviețuire care le-a salvat crescînd cu o astfel de mamă, dar care azi le împiedică să pună limite sănătoase), au și azi relații cu mamele (dacă acestea trăiesc sau nu au fugit la capătul lumii departe de ele) extrem de toxice, mamele încă le critică, le dădăcesc pe un ton disprețuitor, le spun ce să facă, cum să se îmbrace, cum să își crească copiii, se victimizează în relație cu ele. Așteptam de mult această carte, fiindcă de cele mai multe ori aceste femei nu știu că au crescut cu o mamă narcisică; și că nu e nimic în neregulă cu ele, ci cu mediul în care au crescut. Dacă vă regăsiți în ce am scris mai sus, citiți această carte. Mă bucur mult că există și la noi.”

Petronela Rotar, psihoterapeut, scriitoare

„Stephanie Kriesberg a scris o carte încurajatoare și ușor de citit despre ce înseamnă să te maturizezi alături de o mamă care te condiționează să îi îndeplinești propriile nevoi și care în general e incapabilă de empatie. Kriesberg descrie cauzele narcisismului într-o proză plină de viață. Plină de exemple din viața reală, de exerciții și de întrebări profunde de urmărit în jurnal, îmi îndrum clienții și prietenii spre această carte iar și iar.”

Jonice Webb, PhD, psiholog, autoarea cărților Running On Empty și Running On Empty No More

„O incursiune detaliată și edificatoare în narcisismul matern. Printr-o serie de cazuri convingătoare și exerciții practice, Kriesberg oferă strategia perfectă pentru înțelegerea, parcurgerea și depășirea efectelor faptului de a fi crescută de către o mamă narcisistă. Cu siguranță o recomand!”

Jill A. Stoddard, PhD, autoarea cărților Be Mighty și The Big Book of ACT Metaphors

„Acesta este un ghid practic la obiect și util pentru procesarea experiențelor dificile ce rămân ca urmare a unor mame care expun o personalitate narcisică. Confruntarea cu intervalul dintre ignorarea distantă și preocuparea intruzivă – ambele în interesul propriu al mamei – are un impact major asupra menținerii stimei de sine interioare a fiicei. Autoarea îmbină descrieri detaliate ale luptelor interioare cu strategii sistematice și bine gândite pentru vindecarea și evoluția fiicelor.”

Elsa Ronningstam, PhD, profesor asociat la Harvard Medical School și psiholog clinician la McLean Hospital
Wendy T. Behary
Wendy T. Behary
Prefaţator

Cu 25 de ani de pregătire postuniversitară și certificări de nivel avansat, Wend...

vezi autor