TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Doamna Tan și cercul binelui 978-630-305-211-3
Doamna Tan și cercul binelui
Vezi
galerie

Doamna Tan și cercul binelui

de Lisa See

Id: #435144

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Dincole de porțile impunătoare ale Conacului luminii de aur și ale Grădinii desfătărilor înmiresmate, dincolo de strălucirea elitelor din timpul dinastiei Ming, femeile învață cum să devină mame și soții. Ele sunt pregătite pas cu pas pentru a trece prin toate etapele vieții lor: de la „zilele de lapte”, la „zilele acelor de păr”, de la „zilele de sare și orez” la „vremea șederii în liniște”.

 

„Viața înseamnă suferință” îi spune micuței Tan Yunxian mama sa, însă Yunxian este gata să-și croiască propriul destin și să ajute femeile din jurul lor să îndepărteze boala și suferința.

 

Inspirată de viața extraordinară a unei femei doctor din China secolului al XV-lea, povestea creată de Lisa See ne invită să descoperim, prin ochii lui Tan Yunxian, lumea misterioasă din timpul înfloritoarei dinastii Ming.

 

Într-o societate condusă de bărbați și guvernată de ierarhii stricte, regulile impuse femeilor sunt și mai aspre. Fetele din familiile importante învață de la o vârstă fragedă că menirea lor este să devină soții și mame. Și nimic mai mult.

 

Totuși micuța Yunxian începe să creadă că poate fi mult mai mult, atunci când bunica sa paternă îi propune să învețe cum să trateze eficient bolile femeilor, întrucât niciun doctor bărbat nu poate interacționa în mod direct cu pacientele. Pe măsură ce Yunxian deprinde principiile medicinei tradiționale chinezești și examinează primele cazuri alături de bunica ei, descoperă că vindecarea bolilor este parte din menirea sa.

 

Totuși dorința lui Yunxian nu este sprijinită de toți membrii familiei sale, iar ea trebuie să lupte pentru a salva viețile femeilor. Uneori, singurul său sprijin este Meiling, fiica moașei cu care bunica sa colabora adesea. Însă într-o lume plină de intrigi, până și prietenia de-o viață cu Meiling este pusă la încercare.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Lisa See

Traducător: Cornelia Marinescu

Data apariției: martie 2024

Titlu original: Lady Tan's Circle of Women

ISBN: 978-630-305-211-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 432

Limbă: Română

Dimensiuni: 13,5x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Bookzone

Teme: curaj, destin, emoții, prietenie, societate, Cultură

 

Opinii editoriale

„În ciuda limitelor de neconceput impuse femeilor, poveștile scrise de Lisa See sunt dominate de calitățile acestora.”

Washington Post

Doamna Tan și cercul binelui îți oferă tot ce ți-ai putea dori de la o poveste emoționantă despre prietenia dintre femei.”

Katie Couric Media

„Bazată pe scrierile unui medic femeie atestat istoric în timpul dinastiei Ming, acest roman desăvârșit al lui L. See oferă cititorilor povestea unor vieți captivante, trăite într-o cultură fascinantă.”

Booklist

„Fermecătoare... remarcabilă... plină de detalii istorice... Într-o lume în care femeile se bucură de prea puțină libertate, prieteniile dintre ele modelează o carte care emoționează prin delicatețea trăirilor.”

Kirkus Reviews
Lisa See
Lisa See
Autor

Născută în 1955 la Paris, este o scriitoare americană cu ascendență chineză. Și-...

vezi autor