TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Prietena mea, Anne Frank 978-630-305-198-7
Prietena mea, Anne Frank
Vezi
galerie

Prietena mea, Anne Frank

de Hannah Pick-Goslar

Id: #434551

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Viețile a două prietene aveau să se schimbe pentru totdeauna, fără ca una dintre ele să fie vreodată uitată. Hannah Pick-Goslar avea doar paisprezece ani când orașul a fost ocupat de naziști, prietena sa cea mai bună, Anne Frank, dispărând fără urmă. Descoperă o poveste intimă și emoționantă despre o prietenie care îți va oferi o lecție pe care nu o vei uita vreodată.


Când eram o copilă, am privit cum lumea pe care o iubeam se prăbușea distrusă de o ură fără sens și, odată cu ea, dispărea și prietena mea Anne.

 

Deopotrivă sfâșietoare și pline de speranță, memoriile supraviețuitoarei Holocaustului Hannah Pick-Goslar aruncă o privire încărcată de durere și nostalgie asupra prieteniei dintre micuța Hannah și Anne Frank.

 

În 1933, Hannah Pick-Goslar a fugit alături de familia ei din Germania nazistă pentru a locui la Amsterdam. Aici a cunoscut-o pe Anne Frank. Ani la rând, cele două prietene au fost inseparabile, însă, în 1942, viețile lor s-au schimbat brusc. Într-un oraș ocupat de naziști, Anne și familia ei au dispărut fără urmă.

 

În paginile acestei cărți, ecourile durerii te poartă prin momentele de bucurie ale copilăriei lui Hannah, dar și prin zilele întunecate petrecute în lagărul de concentrare de la Bergen-Belsen, unde ea a reușit să își regăsească, în sfârșit, prietena, riscându-și viața în încercarea de a o salva.

 

„Noaptea trecută, chiar în timp ce dormeam, Hanneli a apărut brusc în fața mea. Am văzut-o îmbrăcată în zdrențe, iar fața ei era subțire și obosită. M-a privit cu tristețe și reproș și am putut citi mesajul din ochii ei: «Oh, Anne, de ce m-ai părăsit: Ajută-mă, ajută-mă, salvează-mă din acest iad! »” ANNE FRANK ÎN JURNALUL EI, NOIEMBRIE 1943

extinde
 

Detalii produs

Autor: Hannah Pick-Goslar

Traducător: Andrei Covaciu

Data apariției: februarie 2024

Titlu original: Anne Frank, My Friend

ISBN: 978-630-305-198-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 384

Limbă: Română

Dimensiuni: 13,5x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Bookzone

Teme: emoții, nazism, prietenie, supraviețuire

 

Opinii editoriale

„O carte sfâșietoare despre prietenie, pierdere și supraviețuire. Împărtășind povestea vieții sale, Hannah Goslar îi aduce un omagiu celei mai bune prietene, Anne Frank, și milioanelor de oameni care au pierit în urma Holocaustului. O carte care ne învață cum să ne păstrăm umanitatea în fața răului.”

Ronald Leopold, Director Executiv al Casei Anne Frank

„Această carte, la fel ca și autorul ei, oferă contextul esențial pentru a înțelege o parte mai puțin cunoscută a vieții lui Anne Frank.”

Jack Fairweather, Câștigător Premiului Costa, al cărții „Voluntarul”

„Hannah are cu siguranță o poveste pe care o împărtășește cu sufletul deschis. În multe privințe, experiența ei este similară cu cea a lui Anne Frank.”

Francine Prose, The Washington Post

„Hannah Pick-Goslar povestește atât de uman despre bucuriile prieteniei cu Anne Frank , dar și despre detaliile îngrozitoare ale vieții sub regimul nazist al lui Hitler. O relatare devastatoare despre Holocaust.”

Olivia B. Waxman, TIME

„Citim despre o istorie dureroasă și relevantă pentru cititorii interesați de Anne Frank și de memoriile din perioada Holocaustului.”

Kirkus Reviews