TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Leoaica 9786069748992
Leoaica
Vezi
galerie

Leoaica

de Sue Brierley

Id: #430470

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Povestea extraordinară a mamei lui Saroo, eroina interpretată de Nicole Kidman în filmul fenomen Lion
 

Descriere produs

Descoperă o poveste înduioșătoare despre devotament și maternitate, relatată din perspectiva lui Sue Brierley, mama adoptivă a lui Saroo, eroul bestsellerului Lion: Drumul spre acasă și al filmului nominalizat la Oscar Lion.

 

Leoaica e povestea ei și a mamelor de pretutindeni, povestea iubirii, a devotamentului, a dăruirii şi a curajului lor. O carte care ne amintește că în fiecare femeie se ascunde o leoaică gata să-și apere puiul.

 

Lion: Drumul până acasă al lui Saroo Brierley, care și-a găsit micul sat din India cu ajutorul aplicației Google Earth, a devenit un bestseller internațional și a inspirat filmul nominalizat la Oscar Lion.

 

Povestea mamei lui adoptive, Sue, care a apărut în viața lui din îndepărtata Tasmanie, e o completare și un revers al monedei. Cum a ajuns o femeie să renunțe la șansa de a avea propriii copii și să ofere o șansă copiilor care nu au primit nici una de la părinții lor?

 

Unul dintre răspunsuri ar fi că nici Sue nu a primit o șansă reală de la părinții ei. Fiica unui alcoolic violent ale cărui afaceri îndoielnice au falimentat familia, tânăra a crescut în izolare geografică și emoțională. După ce s-a măritat și a scăpat din mediul abuziv de acasă, ea a decis să devină mama de care și ea a avut atât de mare nevoie.

 

Nu avea de unde să știe că, 25 de ani mai târziu, rolul ei va fi jucat pe ecran de o altă mamă care a decis să adopte: Nicole Kidman. 

extinde
 

Detalii produs

Autor: Sue Brierley

Data apariției: mai 2023

ISBN: 9786069748992

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 280

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Bookzone

Teme: curaj, emoții, iubire, familie

 

Opinii editoriale

„Emoționantă și tulburătoare, Leoaica explorează mitul maternității, modul în care familiile se formează în diverse moduri, și căile prin care iubirea și perseverența ne pot aduce împreună. E o lectură fascinantă, pe care n-am putut-o lăsa din mână.” 

Better Reading Australia

„Acum, Sue Brierley şi-a lansat propria carte. Lioness e povestea unei copilării traumatizante, devastate de sărăcie, din Tasmania rurală; a deciziei de a adopta doi băieţi din India, şi, desigur, a relaţiei cu Nicole Kidman, care a interpretat-o cu atâta pasiune în filmul "Lion" şi care are doi copii adoptivi la rândul ei.”

The Guardian

„Tensiunea de acasă a dus-o până în punctul căderii mintale. La vârsta de 12 ani, extenuată şi subnutrită, a avut o viziune - a unui copil frumos cu pielea brună care venea spre ea.

A fost un moment de nebunie, nu ai cum s-o spui mai amabil, spune ea. Şi totuşi, acel moment a fost salvarea ei.

Când am avut ceea ce numesc prăbuşirea mea şi acea viziune, viaţa mea era teribil de urâtă, dar am avut o opţiune. Puteam să mă las strivită, să mă transform într-o slugarnică inutilă, sau puteam să dau lovitura şi să încep o viaţă mai bună", spune ea cu ochii scăpărând de hotărâre.”

The Sidney Morning Herald

„Începând cu copilăria devastată de sărăcie a lui Sue şi până la dragostea faţă de John Brierley şi decizia lor de a adopta în loc de a avea copii biologici, Leoaica explorează birocraţia, dificultăţile şi victoriile adopţiei internaţionale, inclusiv traseul complicat spre adopţia celui de-al doilea fiu, Mantosh, şi a modul în care traumele îndurate de acesta i-au afectat abilitatea de a se integra în familie.”

Canberra Times