TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Povestitoarea din Casablanca 9786303051758
Povestitoarea din Casablanca
Vezi
galerie

Povestitoarea din Casablanca

de Fiona Valpy

Id: #434023

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

1941. Sub soarele arzător al Casablancăi libertatea este doar un miraj fragil apărut printre norii de nisip. Poate dispărea într-o clipă. Însă pentru micuța Josie și familia ei, portul acesta la marginea lumii este singura șansă de a fugi din calea războiului și de a ajunge în America.


Un oraș straniu și o prietenie adevărată îi oferă speranță unei copile. Însă poate acest loc să-i ofere , la zeci de ani distanță, o a doua șansă unui suflet rătăcit?

 

Maroc, 1941. După căderea Franței sub ocupația naziștilor, o fetiță în vârstă de 12 ani fuge alături de familia sa în Casablanca, unde așteaptă șansa de a pleca în America. Viața de aici este intensă precum lumina soarelui în deşert și fiecare peisaj, fiecare mireasmă, fiecare sunet îi par copleșitoare unei fete care nu crezuse niciodată că va descoperi un oraș atât de diferit.

 

70 de ani mai târziu, un alt suflet rătăcit ajunge în port, în căutarea unei noi vieți. Zoe și soțul ei sunt pe cale să înceapă o nouă viață în acest loc straniu. Însă totul se schimbă când descoperă o cutie din lemn de santal care ascunde jurnalul lui Josie, fetița care cândva admirase Oceanul Atlantic de la aceeași fereastră, dar care trăise într-un oraș foarte diferit de cel de astăzi.

 

În curând, Zoe începe să-și privească noua casă prin ochii lui Josie. Însă va reuși această nouă perspectivă să o ajute să transforme tragedia în speranță și să-și vindece inima rănită?

extinde
 

Detalii produs

Autor: Fiona Valpy

Traducător: Mariana Alexandru

Data apariției: decembrie 2023

Titlu original: The Storyteller of Casablanca

ISBN: 9786303051758

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 336

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Bookzone

Teme: libertate, prietenie, război, familie

 

Opinii editoriale

„Casablanca este unul dintre filmele preferate, așa că nu puteam să ratez o carte care mă poartă înapoi în anii 1940, tocmai în acest oraș plin de mister, prins între oceanul neîndurător și cruzimea nemăsurată a războiului. Dar cartea Fionei Valpy mi-a întrecut așteptările, creând o lume în care aromele orașului vechi se contopesc cu forfota orașului nou, construind cadrul perfect pentru poveștile lui Josie și Zoe, cele două protagoniste legate dincolo de timp de dorința lor de a începe o nouă viață. Superb!”

Georgiana E.
Fiona Valpy
Fiona Valpy
Autor

Fiona Valpy este o autoare de bestellere ale cărei povești împletesc într-un mod...

vezi autor