TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Secretul ciocârliei
Secretul ciocârliei
Vezi
galerie

Secretul ciocârliei

de Fiona Valpy

Id: #426330

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Scoția, Lacul Ewe, 1940. În ciuda războiului, diferențele sociale sunt încă puternice în micul sat de munte de pe malul Lacului Ewe și amenință să îi despartă pe doi tineri îndrăgostiți: Flora, fiica îngrijitorului domeniului de vânătoare, și Alec, fiul moșierului, cel mai puternic om din regiune.

 

Însă, când Marina Regală stabilește în sat o bază militară pentru convoaiele arctice, viața în această comunitate extrem de strânsă se schimbă pentru totdeauna. Tensiunile dintre cele două familii cresc, iar, pentru Flora și Alec, orice șansă la iubire și fericire pare sortită să piară printre valurile înghețate ale Lacului Ewe.

 

Câteva decenii mai târziu, fiica Florei, cântăreața Lexie Gordon, este forțată să se întoarcă în sat, în cabana în care își petrecuse copilăriaPe măsură ce reconstruiește bucată cu bucată povestea părinților ei, trecutul îi dezvăluie sacrificiile devastatoare pe care generațiile anterioare le făcuseră în numele său.

 

Istoria prinde viață

 

Povestea Ciocârliei readuce la viață o parte mai puțin cunoscută a istoriei celui de-al Doilea Război Mondial: convoaiele arctice care au aprovizionat Uniunea Sovietică în timpul conflictului. Călătoria care purta navele britanice la Lacul Ewe la Murmansk prin apele înghețate și imprevizibile a făcut mii de victime și a fost numită de Winston Churchill: Cea mai periculoasă călătorie din lume. Romanul Fionei Valpy spune povestea celor care au pierit, dar și a celor care au rămas acasă așteptându-i.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Fiona Valpy

Traducător: Diana Ciornenschi

Data apariției: octombrie 2022

Titlu original: The Skylark's Secret

ISBN: 9786069639924

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 352

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Bookzone

Teme: adevăr, Al Doilea Război Mondial, iubire, război, secret, societate

 

Opinii editoriale

O poveste sclipitoare, care te înghite cu totul, cred că autoarei i-a fost dificil să cerceteze acest subiect, însă cartea reușește să readucă la viață războiul și convoaiele arctice. Pur și simplu îmi era frig doar citind despre asta.

Lesley Pearse, autoarea „You’ll Never See Me Again”
Fiona Valpy
Fiona Valpy
Autor

Fiona Valpy este o autoare de bestellere ale cărei povești împletesc într-un mod...

vezi autor