TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Drept internațional public. Curs pentru uzul studenților de la specializarea Relații Internaționale și Studii Europene HA-MIN-DIPCPU-18-N-001
Drept internațional public. Curs pentru uzul studenților de la specializarea Relații Internaționale și Studii Europene
Vezi
galerie

Drept internațional public. Curs pentru uzul studenților de la specializarea Relații Internaționale și Studii Europene

de Mihail Niemesch

Id: #258502

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Lucrarea Drept internațional public își propune să prezinte, într-o manieră concisă și sintetică, cele mai importante instituții ale vastului domeniu al dreptului internațional public, urmărind o structură care să ofere o lectură facilă și, totodată, aprofundată, pentru studenții care se întâlnesc pentru prima dată cu noțiunile discutate. 

Cursul expune pe rând principalele domenii de referință ale dreptului internațional public, pornind de la originile dreptului, apariția și formarea dreptului internațional, până la reglementări, noțiuni și concepte care influențează în prezent scenă relațiilor internaționale și a dreptului internațional.

Structura lucrării cuprinde zece capitole care tratează aspecte precum: tratatele internaționale și cutuma internațională, ca principale izvoare ale dreptului internațional, statele și organizațiile internaționale, subiecte centrale ale dreptului internațional public, populația și teritoriul de stat în dreptul internațional sau regimul juridic al mării teritoriale. Alături de acestea, cititorii vor regăsi și anexe care cuprind textele unor convenții și statute internaționale reprezentative.

Cartea Drept internațional public reprezintă un instrument eficient în studiul materiei cu același nume, însă poate fi utilizată cu succes și de către publicul larg interesat de conceptele și problemele variate ale dreptului internațional public.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Mihail Niemesch

Data apariției: decembrie 2018

ISBN: 978-606-27-1215-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 216

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20,5 cm - A5

Hârtie: 80g/m

Editura: Hamangiu