TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Drept penal. Partea generală. Caiet de seminar 978-606-27-2365-1
Vezi
galerie

Id: #213887

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Lucrarea „Drept penal. Partea generală. Caiet de seminar” este redactată de cadre didactice de la Departamentul de Drept penal al Facultății de Drept a Universității din București, care au ca specializare materia de studiu Drept penal – partea generală.

 

Instituțiile juridice din Partea generală a Codului penal sunt prezentate într-o manieră schematică, cu scopul de a facilita înțelegerea trăsăturilor fundamentale și a condițiilor în care acestea își produc efectele. Aspectele teoretice sunt completate de întrebări recapitulative care includ referințe la o jurisprudență extrem de diversă a Curții Constituționale, a Înaltei Curți de Casație și Justiție (recursuri în interesul legii și decizii privind dezlegarea unor chestiuni de drept în materie penală) și a instanțelor de judecată.

 

La elaborarea acestei a doua ediții a lucrării „Drept penal. Partea generală. Caiet de seminar” au fost avute în vedere modificările și completările aduse Codului penal până la data de 1 septembrie 2023.

 

Cartea „Drept penal. Partea generală. Caiet de seminar” este destinată în primul rând studenților din anul II, în vederea recapitulării cunoștințelor teoretice, însă, datorită numărului mare de scheme și întrebări recapitulative (peste 200 de scheme și peste 600 de întrebări tip grilă de la examene, concursuri și din lucrări scrise la disciplina Drept penal – partea generală, în această ediție fiind adăugate în jur de 60 de grile noi), este utilă și celor care se pregătesc să susțină un examen la această materie.

extinde
 

Detalii produs

ISBN: 978-606-27-2365-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 408

Limbă: Română

Dimensiuni: 16,5x23,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Hamangiu