TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Drept constituțional și instituții politice. Vol. 2. Instituții politice 978-606-27-2457-3
Drept constituțional și instituții politice. Vol. 2.  Instituții politice
Vezi
galerie

Drept constituțional și instituții politice. Vol. 2. Instituții politice

de Marieta Safta

Titlu apărut în colecția Cursuri, seminarii, teste la Hamangiu

Id: #420625

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Ediția a 5-a
 

Descriere produs

Volumul Instituții politice reprezintă a doua parte a cursului de Drept constituțional și instituții politice, al cărui prim volum – Teoria generală a dreptului constituțional. Drepturi și libertăți, aflat la ediția a 8-a – a fost publicat, la aceeași editură, în anul 2023.

 

Prezenta lucrare cuprinde analiza puterii organizate statal, a teoriei statului, a autorităților publice reglementate în Titlul III al Constituției – Parlamentul, Președintele României, Guvernul și Autoritatea judecătorească. Sunt prezentate, de asemenea, sistemul electoral român, procedura referendumului și partidele politice, iar un capitol distinct este dedicat Curții Constituționale.

 

Această nouă ediție a fost revizuită și actualizată conform modificărilor legislative intervenite în ultimii ani (în special, titlul dedicat autorității judecătorești, al cărei cadru legal a fost schimbat în integralitate în anul 2022) și în acord cu cele mai recente decizii ale Curții Constituționale, prin care au fost analizate și soluționate probleme de drept în această materie. De asemenea, având în vedere contextul special al anului 2024, o atenție deosebită a fost acordată și titlului dedicat sistemului electoral, dezvoltat semnificativ în această ediție.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Marieta Safta

Data apariției: februarie 2024

ISBN: 978-606-27-2457-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 480

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20,5 cm - A5

Hârtie: 80g/m

Editura: Hamangiu

 

Loc în topurile Cartepedia