TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Drept civil. Partea generală. Persoanele HA-CTU-DRCPGP-19-N-001
Vezi
galerie

Drept civil. Partea generală. Persoanele

de Carmen Tamara Ungureanu, Ionuț Alexandru Toader

Titlu apărut în colecția Cursuri, seminarii, teste la Hamangiu

Id: #308264

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Ediția a V-a, revizuită și adăugită
 

Descriere produs

Cursul Drept civil. Partea generală. Persoanele face cunoștință cititorilor cu instituțiile de bază ale dreptului civil. Fiind rodul unei colaborări dintre un avocat și un doctor în drept internațional privat și un tânăr notar, doctor în drept civil, cartea are un caracter practic deosebit de util viitoarei formări a tinerilor cititori, înglobând exemple din practica judiciară.

 

Lucrarea oferă o abordare clasică și sintetică a introducerii în studiul dreptului civil, prezentând și analizând noțiuni introductive precum definiția dreptului civil, delimitarea lui de alte ramuri de drept, izvoarele acestuia, aplicarea și interpretarea normei juridice civile, noțiuni absolut necesare pentru înțelegerea problemelor tratate ulterior, și anume: raportul juridic civil, actul juridic civil, probele, prescripția extinctivă, persoana fizică și persoana juridică. Totodată, prin introducerea de numeroase corelații cu materia procedurii civile, în special cu materia probelor, care este studiată de regulă în anul IV la nivel de licență, lucrarea pune temeliile riguroase ale viitorilor juriști.

 

Apariția prezentei ediții era necesară în contextul intrării în vigoare a Legii nr. 140/2022 privind unele măsuri de ocrotire pentru persoanele cu dizabilități intelectuale și psihosociale, lege care modifică atât Codul civil și Codul de procedură civilă, ca urmare a Deciziei Curții Constituționale nr. 601/2020, în materia punerii sub interdicție a persoanei fără discernământ, cât și alte acte normative conexe. Totodată, sunt tratate aici și modificările generate de Legea nr. 105/2022 pentru modificarea și completarea Legii nr. 119/1996 cu privire la actele de stare civilă, precum și pentru abrogarea Ordonanței Guvernului nr. 41/2003 privind dobândirea și schimbarea pe cale administrativă a numelor persoanelor fizice.

 

Ediția a cincea revăzută și actualizată a cursului Drept civil. Partea generală. Persoanele se adresează atât studenților aflați la început de drum, cât și studenților din alți ani de studiu care urmăresc să își actualizeze cunoștințele, să se pregătească pentru admiterea în profesiile juridice, și, în egală măsură, practicienilor, pentru care reprezintă un instrument de lucru util. Pentru verificarea cunoștințelor au fost revăzute și adăugate după fiecare capitol, în concordanță cu noile modificări legislative, întrebări de evaluare și grile, care acoperă întreaga problematică tratată.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Carmen Tamara Ungureanu, Ionuț Alexandru Toader

Data apariției: octombrie 2022

ISBN: 978-606-27-2132-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 664

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20,5 cm - A5

Hârtie: 80g/m

Editura: Hamangiu

 

Loc în topurile Cartepedia