TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Drept civil. Drepturile reale principale 978-606-27-2386-6
Vezi
galerie

Drept civil. Drepturile reale principale

de Corneliu Bîrsan

Titlu apărut în colecția Cursuri, seminarii, teste la Hamangiu

Id: #388003

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Ediția a 5-a
 

Descriere produs

Sub semnătura bine cunoscută a Profesorului Corneliu Bîrsan, lucrarea Drept civil. Drepturile reale principale analizează în detaliu regimul juridic al bunurilor, reglementat de Cartea a III-a a Codului civil în vigoare.

 

În succesiunea indicată de Codul civil, sunt tratate toate aspectele importante privind drepturile reale: noțiune și clasificare, delimitarea față de drepturile de creanță, dobândirea drepturilor reale, regimul juridic al proprietății private și cel al proprietății publice, modalitățile juridice, limitele și apărarea dreptului de proprietate, dezmembrăminteledreptului de proprietate (superficia, uzufructul, uzul și abitația, servitutile), posesia și publicitatea drepturilor reale.

 

Comentariile și opiniile autorului sunt însoțite de numeroase trimiteri la literatura de specialitate și la soluții din jurisprudența națională și a Curții Europene a Drepturilor Omului, iar acolo unde cazul, prezentarea instituțiilor este realizată prin compararea dispozițiilor noului Cod civil cu cele anterioare în materie, ținând seama de faptul că unele dintre acestea din urmă încă se mai aplică actelor și faptelor născute sub imperiul lor.

 

Această a 5-a ediție a cărții Drept civil. Drepturile reale principale a fost revizuită și actualizată la data de 1 octombrie 2023, fiind avute în vedere modificările legislației speciale menționate în cuprinsul cursului, dar și doctrina și practica judiciară publicate după apariția ediției anterioare.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Corneliu Bîrsan

Data apariției: noiembrie 2023

ISBN: 978-606-27-2386-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 560

Limbă: Română

Dimensiuni: 16,5x23,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Hamangiu

 

Loc în topurile Cartepedia