TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Teoria generala a dreptului. Suport pentru orele de seminar
Teoria generala a dreptului. Suport pentru orele de seminar
Vezi
galerie

Teoria generala a dreptului. Suport pentru orele de seminar

de Veronica Rebreanu

Titlu apărut în colecția Cursuri, seminarii, teste la Hamangiu

Id: #426751

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Ediția a II-a, revizuită și adăugită
 

Descriere produs

Volumul Teoria generală a dreptului. Suport pentru orele de seminar, ediția a 2-a, revizuită și adăugită, adresat cu precădere studenților din anul I de studiu la Facultatea de Drept din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, completează lucrarea Teoria generală a dreptului. Curs pentru studenții anului I, ediția a 2-a, revizuită și adăugită, cu scopul de a oferi reperele principale de predare-învățare-evaluare a acestei discipline.

 

Suportul pentru orele de seminar asigură, dincolo de acumularea cunoștințelor juridice de bază, și competențe de interpretare, aplicare, adaptare la situații reale, în care informația juridică însușită la modul teoretic este departe de a fi suficientă. Prin provocarea studenților de a răspunde la întrebări și teste grilă, prin clivajarea conceptelor și definirea termenilor și instituțiilor juridice se pun bazele cristalizării unor aptitudini de exprimare indispensabile oricărui jurist care se respectă.

 

La finele fiecărei teme propuse în Suportul pentru orele de seminar se află teste și teste grilă – similare celor de la examen. La orele de seminar, pe baza discuțiilor, vor fi identificate, analizate și argumentate răspunsurile corecte. Motivul pentru care lipsește o anexă cu răspunsurile corecte constă în intenția de a obliga studentul să gândească singur și evitarea însușirii mecanice a răspunsurilor.

 

Așadar, prin intermediul suportului pentru orele de seminar se urmărește – pe baza structurii rezumative a tematicii propuse, prin intermediul exemplelor de întrebări de autoverificare și teste grilă, prin intermediul extraselor din diferite acte normative – facilitarea însușirii informațiilor și familiarizarea studenților cu modalitatea de examinare, o bază terminologică pentru studierea celorlalte discipline juridice, precum și cu perspectivele pe care le oferă absolvirea unei facultăți de drept.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Veronica Rebreanu

Data apariției: octombrie 2022

ISBN: 978-606-27-2141-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 296

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20,5 cm - A5

Hârtie: 80g/m

Editura: Hamangiu