TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Introducere în dreptul civil (Vol. 1) HA-IRP-INTIDC-10-P-001
Vezi
galerie

Introducere în dreptul civil (Vol. 1)

de Paul Vasilescu, Şerban Diaconescu

Titlu apărut în colecția Cursuri, seminarii, teste la Hamangiu

Id: #222229

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Lucrarea Introducere în dreptul civil. Volumul I își propune să creioneze reperele esențiale ale studiului dreptului civil, acesta fiind primul dintre cele două volume care acoperă întreaga problematică a disciplinei universitare numită Civilul I. Prin urmare, se găsesc în această carte elemente de introducere în studiul dreptului civil, care urmăresc să deslușească sensul normei civile, al drepturilor subiective și bunurilor, dar și al aplicării legii civile în timp ori al stării civile și mijloacelor de ocrotire a persoanei fizice ș.a.

 

Orice sistem juridic este și un model cultural, ce trădează sursele sale de inspirație intelectuală, după cum trasează și liniile viitoarei sale dezvoltări sociale. Evident, sarcina atât tehnică, cât și cea intelectuală a celor care încearcă explicații juridice rămâne dificilă și de durată. Modificările normative și cercetările deja făcute au impus un proces de adaptare și selecție a soluțiilor civile, prezentate în paginile acestei lucrări.

 

Dorința autorilor a fost și rămâne să ofere soluții doctrinale întemeiate și actualizate tehnic, dar și în armonie cu alte instituții ale dreptului privat, considerându-se că numai astfel se poate încuraja un spirit juridic critic, depășind un simplu inventar al categoriilor deja reglementate.

 

Lucrarea nu se adresează însă exclusiv studenților, pentru că analiza pe care o întrupează poate constitui un reper important și pentru profesioniștii dreptului, oferindu-le soluții și argumente în deznodarea diverselor chestiuni practice.

 

Prezentul volum apare într-un context juridic aparte, fiind, de altfel, prima carte publicată după adoptarea Legii nr. 140/2022 privind unele măsuri de ocrotire pentru persoanele cu dizabilități intelectuale și psihosociale, lege care modifică atât Codul civil, cât și Codul de procedură civilă, ca urmare a Deciziei Curții Constituționale nr. 601/2020, în materia punerii sub interdicție a persoanei fără discernământ. Totodată, sunt tratate aici și modificările generate de Legea nr. 105/2022, în materia actelor de stare civilă.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Paul Vasilescu, Şerban Diaconescu

Data apariției: iulie 2022

ISBN: 978-606-27-1641-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 392

Limbă: Română

Dimensiuni: 16,5x23,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Hamangiu

 

Loc în topurile Cartepedia