TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Dreptul muncii. Caiet de aplicații și jurisprudență HA-MCM-DMCDAI-19-N-001
Dreptul muncii. Caiet de aplicații și jurisprudență
Vezi
galerie

Dreptul muncii. Caiet de aplicații și jurisprudență

de Mihaela Cristina Mocanu, Mihnea Claudiu Drumea

Titlu apărut în colecția Cursuri, seminarii, teste la Hamangiu

Id: #262344

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Lucrarea Dreptul muncii. Caiet de aplicații și jurisprudență cuprinde cele mai importante noțiuni teoretice și practice necesare studenților pentru a parcurge disciplina Dreptul muncii. În egală măsură, lucrarea poate fi utilă persoanelor implicate în activități de gestionare a relațiilor de muncă, precum și practicienilor dreptului în cadrul litigiilor de muncă.
Sistematizarea se bazează pe programa analitică și pe tematică de seminar aferente acestei discipline, țînând cont și de necesitățile practicienilor în materie, precum și de importanța delimitării sferei de aplicare a Codului muncii în cadrul general al relațiilor de muncă.

Prima parte a lucrării Dreptul muncii. Caiet de aplicații și jurisprudență cuprinde noțiunile teoretice și aplicațiile structurate în funcție de abordarea Codului muncii și concepute în corelație directă cu jurisprudența relevantă a curților de apel și a tribunalelor, ca instanțe competențe material în această materie, a Înaltei Curți de Casație și Justiție, Completul competent să judece recursul în interesul legii și Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept, a Curții Constituționale și a instanțelor europene (Curtea Europeană a Drepturilor Omului și Curtea Europeană de Justiție). Pentru facilitarea soluționării aplicațiilor, acolo unde a fost cazul, au fost făcute trimiteri la jurisprudența incidentă pentru formularea răspunsului la cerințele expuse. În același scop a fost concepută și partea a II-a a Caietului de aplicații și jurisprudență, în care se regăsește rezumatul spețelor relevante la care aplicația face trimitere.

Aplicațiile sunt concepute de o manieră în care studentul este pus în diverse posturi în care se poate regăsi la finalizarea studiilor juridice, respectiv acela de consilier juridic, avocat, magistrat, angajat sau angajator ori chiar absolvent de drept care trebuie să aibă un minim de cunoștințe în materia dreptului muncii. Tocmai de aceea, utilitatea Caietului de aplicații și jurisprudența este multiplă și nu se rezumă la pregătirea viitorului absolvent numai pentru o anumită profesie juridică. În plus, aplicațiile au fost create pornindu-se de la situații frecvent întâlnite în viață de zi cu zi, cu care un consilier juridic, avocat, magistrat, angajat sau angajator se poate confruntă.

Cerințele de rezolvat nu urmăresc primirea unui răspuns standard, într-o anumită direcție, astfel încât această este și rațiunea pentru care Caietul de aplicații și jurisprudență nu cuprinde și o secțiune de răspunsuri. Rezolvarea cerințelor are în vedere aprofundarea cunoștințelor teoretice prin aplicarea lor practică, dezvoltarea unui limbaj juridic conform și a capacității de a vehicula noțiuni și concepte specifice dreptului, în special dreptului muncii, însușirea corectă a noțiunilor și orientarea studentului pentru un model de învățare aplicată, care de cele mai multe ori lipsește în cadrul facultăților de drept.

Pentru că lucrarea Dreptul muncii. Caiet de aplicații și jurisprudență să fie cât mai atractivă, autorii au ales să formuleze cerințele astfel încât să-l pună pe student sau absolvent în diverse ipostaze care să îl ajute în procesul de orientare profesională. Totodată, spețele beneficiază de o redactare inventivă, fiind folosite nume și denumiri amuzante, autorii sperând că astfel vor stârni curiozitatea pentru lecturarea și rezolvarea acestora. În fine, fiecare aplicație are un spațiu rezervat notarii principalelor idei, principii, noțiuni, articole etc. necesare formulării unui răspuns corect.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Mihaela Cristina Mocanu, Mihnea Claudiu Drumea

Data apariției: aprilie 2019

ISBN: 978-606-27-1274-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 272

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20,5 cm - A5

Hârtie: 80g/m

Editura: Hamangiu