TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Un martor al Marii Uniri CO-IOP-UNMAMU-18-N-001
Un martor al Marii Uniri
Vezi
galerie

Un martor al Marii Uniri

de Ion Pop

Titlu apărut în colecția Corint Istorie la Corint

Id: #257907

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

„O carte bine-venită în anul centenarului Marii Uniri, având un rol recuperator pentru cel care a fost scriitorul, publicistul, avocatul și omul politic Ionel Pop (unul dintre secretarii Unirii de la 1 Decembrie 1918), care readuce în prezent atât personalitățile care au luptat pentru înfăptuirea României Mari, cât și contextul istoric și locurile în care acești oameni aleși s-au format. În cele două manuscrise inedite – Bătrânii noștri și Genius loci – îi veți putea descoperi pe înaintații noștri, ai tuturor, ai națiunii române de astăzi. O carte-document, o pildă pentru conduită, dedicarea și sacrificiul pe care trebuie să le redescoperim pentru a răzbi în negura vremurilor pe care le trăim...”

ALEXANDRU IOAN BÂRSAN

„Unirea Transilvaniei a fost floarea sufletului, căldura inimii și munca brațelor a milioane și milioane de români, care în șirag de veacuri au trăit în lumina unui ideal, în căldura unei nădejdi și adesea s-au fărâmițat în țărâna pământului românesc fără să lase vreun nume. Sunt fericit că m-am încadrat în această moștenire și am trăit zilele glorioase ale izbânzii.”

IONEL POP

„Mai toată istoria românilor în marile sale articulații de la sfârșitul secolului al XIX-lea și din prima jumătate a secolului XX ni se desfășoară în fața ochilor prin lentila lui Ionel Pop, personalitate fascinantă el însuși, care s-a intersectat cu oameni care au făcut istorie în Transilvania de până la Primul Razboi Mondial sau după 1918, în România Mare. Amintirile memorialistului caută să îmbrace în cuvinte adecvate, atent formulate, atât dificultățile, cât și împlinirile (personale sau colective) la care a fost martor ocular. Fie că, măcar acum, la 100 de ani de la Marea Unire, să putem descoperi în România contemporană și, mai ales, în cea viitoare «cursul mare și liniștit» al unei națiuni mărețe, mândre de trecutul pe care și l-a asumat cu responsabilitate și cu încredere în destinul ei istoric din această parte a Europei.”

IOAN BOLOVAN

extinde
 

Detalii produs

Autor: Ion Pop

Data apariției: noiembrie 2018

ISBN: 9786067934465

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 336

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Corint