TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Supraviețuitorul 978-606-088-368-5
Supraviețuitorul
Vezi
galerie

Supraviețuitorul

de Frank Krake

Titlu apărut în colecția Corint Istorie la Corint

Id: #432761

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Mărturia zguduitoare a unui deținut din lagărele naziste
 

Descriere produs

Povestea unui olandez care a fost închis în trei lagăre de concentrare naziste și a reușit să supraviețuiască.


Când Wim Aloserij avea 20 de ani, Al Doilea Război Mondial era în plină desfășurare, iar Olanda, țara sa, era ocupată de germani. Chiar dacă erau înconjurați de drame, tinerii olandezi aveau planuri, încercând să trăiască o viață cât mai apropiată de normalitate. Wim muncea din greu ca să învețe meseria de măcelar, iar la sfârșit de săptămână se relaxa plimbându-se cu caiacul pe apele Amsterdamului.

 

Toate acestea s-au schimbat brusc în februarie 1943, când Wim a fost trimis în Germania, care ducea lipsă de muncitori. După ce timp de un an a lucrat pentru societatea de tramvaie din Braunschweig, tânărul olandez și-a părăsit fără aprobare postul și s-a întors la Amsterdam. Fiind considerat inamic al Reichului nazist, a fost nevoit să se ascundă. A fost descoperit, arestat și trimis în lagărele de concentrare din Germania, unde viața unui om nu valora nimic. Când a realizat gravitatea situației, Wim și-a fixat un singur obiectiv: să supraviețuiască, pentru a putea povesti, după război, ororile pe care le-a cunoscut în lagăr!

 

Supraviețuirea era o misiune aproape imposibilă. Cea mai mică slăbiciune omenească a unui deținut și cel mai nesemnificativ moft al unui gardian puteau aduce moartea. Cum a rămas în viață? De ce nu a fost zdrobit de violența criminală din cele trei lagăre în care a fost închis și cum a supraviețuit tragediei vasului Cap Arcona, care a fost scufundat de avioanele britanice?

 

Răspunsul îl veți afla din paginile acestei cărți, în care cruzimea, hazardul și absurdul sunt personajele principale.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Frank Krake

Traducător: Anca Irina Ionescu

Prefaţator: Sorin Turturică

Data apariției: octombrie 2023

ISBN: 978-606-088-368-5

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 320

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Corint

Teme: Al Doilea Război Mondial, curiozitate, supraviețuire, Cultură

 

Opinii editoriale

„Aceasta este o extraordinară biografie! O narațiune captivantă care se deschide pe măsură ce drama evadării se transformă rapid într-o poveste de groază despre atitudinea inumană a omului față de om... Valoroasă și de neuitat.”

JONATHAN DIMBLEBY, jurnalist, scriitor și istoric britanic