TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Anul 1000 978-606-088-098-1
Anul 1000
Vezi
galerie

Anul 1000

de Valerie Hansen

Titlu apărut în colecția Corint Istorie la Corint

Id: #432587

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Exploratori, negustori și începutul globalizării
 

Descriere produs

Conectarea civilizațiilor lumii prin intermediul exploratorilor și al economiei.


În urmă cu o mie de ani – la fel ca în zilele noastre –, lumea era dezbinată de frământări religioase și de războaie, dar unită prin nevoia de cunoaștere și de a face comerț. Creștinismul se extindea viguros spre Răsăritul Europei, din Panonia până la Nipru. Imperiul Bizantin își începea lenta decădere, iar Califatul musulman, cu centrul la Bagdad, era cea mai mare piață de sclavi și de aur a epocii. Stepele Asiei erau dominate de fioroșii călăreți-arcași, mările sudice, de întreprinzătorii marinari indieni, în vreme ce China era izvor nesecat de bunuri trimise pe Drumul Mătăsii.

 

Prin îndrăzneala vikingilor, popoarele misterioase de dincolo de Atlantic au venit în contact cu  marea scenă materială și spirituală compusă din Europa, Asia și Africa. Acesta a fost momentul zero al globalizării!

extinde
 

Detalii produs

Autor: Valerie Hansen

Traducător: Matei Ciurică

Prefaţator: Marian Coman

Data apariției: octombrie 2023

ISBN: 978-606-088-098-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 400

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Corint

Teme: curiozitate, Cultură

 

Opinii editoriale

„Fascinantă… o lucrare impresionantă, bine documentată, vie și imaginativă.”

The New York Times

„Extraordinară… O carte plină de viață și captivantă care descrie deopotrivă fascinant și detaliat modul în care comerțul a îmbogățit lumea. Putem vedea exuberanța încântătoare a unei autoare profund îndrăgostite de subiectul ei.”

The Times

„Cititorii sunt conduși într-o aventură mondială… Punând în lumină întâlnirile dintre popoarele nordice, maya, africane, chineze și arabe, cartea ilustrează felul în care acestea relaţionau, prin război sau pace, dar şi felul în care comerțul și cultura au modelat profund lumea ce urma să vină. O lectură plină de surprize.”

JOANNE B. FREEMAN, autor Affairs of Honorand și The Field of Blood

„Lucrarea lui Hansen despre migrația popoarelor, precum și circulația bunurilor, a curentelor religioase și a ideilor din preajma anului 1000 arată clar că globalizarea nu este un proces nou și că civilizațiile care au acceptat provocările spațiilor necunoscute au fost cele care au înflorit. Nimeni nu a spus până acum mai bine această poveste.”

STUART B. SCHWARTZ, autor All Can Be Saved
Marian Coman
Marian Coman
Prefaţator

Marian Coman s-a născut în 1977 la Mangalia. A trăit, însă, o lungă perioadă la...

vezi autor