TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Palatul Magnolia 978-606-097-297-6
Vezi
galerie

Palatul Magnolia

de Fiona Davis

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #432766

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

La apariție, în ianuarie 2022, romanul Palatul Magnolia a fost desemnat Instant New York Times Bestseller • Book of the Month • Apple Best Book • LibraryReads Hall of Fame • Nominalizat la Goodreads Choice Awards 2022 – Best Historical Fiction.


Palatul Magnolia rescrie istoria unui reper al New Yorkului și al lumii artei: Muzeul Frick. Fiona Davis insuflă viață capodoperelor din Colecția Frick, transformându-le în personaje-cheie în descifrarea unui mister care dăinuie, din anii 1920, mai bine de patru decenii.

 

New York, 1919. Reședința familiei magnatului Henry Clay Frick și spațiul impresionantei sale colecții de artă este ultimul refugiu al tinerei Lillian Carter, sau Angelica, așa cum e cunoscută în mediul artistic, căci a fost muza sculptorilor. Angajându-se ca secretară personală a lui Miss Helen, fiica temutului Henry Frick, Lillian este nevoită să-și treacă sub tăcere trecutul de model, chiar dacă apropierea de sculptorii cu care a lucrat i-a deschis ușile reședinței Frick. În mijlocul unei familii măcinate de drame și intrigi, Lillian va ajunge suspectul principal în moartea magnatului și în dispariția diamantului Magnolia, iar misterul nu-și va afla rezolvarea decât în anii șaizeci, când o tânără britanică îi va reuni pe toți – suspecți și victime –, pentru ca adevărul să iasă în cele din urmă la lumină și să vindece.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Fiona Davis

Traducător: Sînziana Dragoş

Data apariției: octombrie 2023

ISBN: 978-606-097-297-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 384

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: creativitate, moarte, secret, Cultură, familie

 

Opinii editoriale

„Fiona Davis pendulează cu măiestrie între detaliul istoric și ficțiune și ne oferă descrieri minunate ale colecției de artă a familiei Frick. Cele două linii narative care alternează și redarea minuțioasă a imobilului istoric fac din Palatul Magnolia cel mai bun roman de până acum al Fionei Davis.”

Publishers Weekly

„Fiona Davis are darul de a răsuci curenții subtili care străbat cele două linii narative, făcându-i să culmineze în căutarea plină de suspans a unei comori (fictive) a familiei Frick: diamantul roz Magnolia. Senzaționalul se împletește măiestrit cu istoria.”

Kirkus Reviews

„Fiona Davis are darul de a răsuci curenții subtili care străbat cele două linii narative, făcându-i să culmineze în căutarea plină de suspans a unei comori (fictive) a familiei Frick: diamantul roz Magnolia. Senzaționalul se împletește măiestrit cu istoria.”

Kirkus Reviews

„Un roman captivant, cu personaje minuțios conturate, în care o atenție specială se îndreaptă spre cele secundare: secretara surdă, stagiarul muzeului, organistul. Descoperindu-le viețile private și publice, asistăm, de fapt, la cotidianul niciodată lin al acestora, la felul în care se construiește sinele și la adevărurile pe care încercăm din răsputeri să le ascundem.”

Book Page
Fiona Davis
Fiona Davis
Autor

Fiona Davis s-a născut în Canada și a crescut în New Jersey, Utah și Texas, fiin...

vezi autor