TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Vorbește-mi despre tata 978-606-097-304-1
Vezi
galerie

Vorbește-mi despre tata

de Kyung-sook Shin

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #432429

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Într-o permanentă alunecare între prezent și trecut, romanul Vorbește-mi despre tata, devenit bestseller imediat după publicarea în Coreea, este nu numai o melancolică scrisoare de dragoste adresată de către o fiică părintelui ei, ci și o dramă psihologică în care, pe fundalul multistratificat al istoriei coreene recente, amintirile  pot vindeca răni adânci și restabili relații de familie fragilizate.

 

La doi ani de la moartea fiicei sale, Heon, o scriitoare de succes, se întoarce în satul natal pentru a avea grijă de propriul tată. Traiul alături de el îi revelează cât de puțin îl cunoaște, iar pierderile de memorie și insomniile sunt câteva din simptomele declinului lent al acestuia. Heon încearcă să-i reclădească imaginea ca într-un puzzle în care piesele sunt mărturii ale celor apropiați. Secretele fiecărui membru al familiei sunt dezvăluite într-o succesiune de momente emoționante în care poveștile personajelor se suprapun peste povestea Coreei,

extinde
 

Detalii produs

Autor: Kyung-sook Shin

Traducător: Diana Yüksel

Data apariției: septembrie 2023

ISBN: 978-606-097-304-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 336

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: iubire, secret, Melancolie, familie

 

Opinii editoriale

„Delicat, dar pătrunzător, Vorbește-mi despre tata este un portret de familie – deopotrivă intim și universal, dar, mai presus de orice, uman –, realizat cu multă sensibilitate.”

Kirkus Reviews

„Precum viața, acest roman este o meditație digresivă în care momentele de tristețe alternează cu cele de o frumusețe cutremurătoare.”

Publishers Weekly

„Kyung-sook Shin pendulează între detaliul cotidian și extraordinarul supraviețuirii, prin intermediul a numeroase voci (frații mai mari, mama, camaradul din război) și mijloace (scrisori, amintiri, schimburi de mesaje), pentru a crea o nouă capodoperă profund empatică.”

Booklist
Kyung-sook Shin
Kyung-sook Shin
Autor

Cea mai cunoscută scriitoare coreeană, autoarea romanului Ai grijă de mama (2008...

vezi autor