TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Viețile secrete ale culorilor 978-606-097-320-1
Viețile secrete ale culorilor
Vezi
galerie

Viețile secrete ale culorilor

de Laura Imai Messina

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #432848

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Viețile secrete ale culorilor ne restituie o imagine fermecătoare a ritualurilor și a ceremoniilor tradiționale nipone într-o poveste de iubire, delicată precum o stampă, între o tânără cu darul de a vedea culori imperceptibile altora și un bărbat care învață să le recunoască prin descrierile ei.

 

De când se știe, Mio percepe lumea în nuanțe infinit mai detaliate decât cei din jurul său. În atelierul familiei, în care de generații se vopsesc, se croiesc și se îmbracă tradiționalele chimonouri de nuntă, a înțeles, încă din copilărie, că fiecare culoare are secretele ei, iar de atunci nu încetează să le caute. Pentru Aoi, culorile au o viață ascunsă, mai puțin nuanțele de negru, pe care a învățat să le decline până la ultima, prin meseria moștenită de la tatăl său, de a-i conduce pe oameni prin ziua cea mai întunecată, a morții. Din întâlnirea celor doi, întâmplătoare și nu prea, se naște o poveste despre familie, despre dragoste și, mai ales, despre ce înseamnă să privești lumea prin ochii celuilalt.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Laura Imai Messina

Traducător: Cristina Gogianu

Data apariției: octombrie 2023

ISBN: 978-606-097-320-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 324

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: copilărie, iubire, moarte, secret, Cultură, familie

 

Opinii editoriale

„În Viețile secrete ale culorilor, Laura Imai Messina folosește un penel fin, ideal pentru a contura, dar și pentru a estompa delicat tablourile, ca într-o acuarelă subtilă. Atât detaliile, cât și atmosfera sunt importante pentru a purta cititorul într-o altă lume, în care culorile au nume aproape necunoscute lumii occidentale, dar atât de seducătoare.”

Criticaletteraria.org

„Viețile secrete ale culorilor, mai mult decât un roman în care stilul ocupă un rol central și care descrie o țară fascinantă și îndepărtată, este unul al formării: urmărind întâlnirea dintre cei doi tineri și evoluția relației dintre ei, asistăm la schimbarea perspectivei fiecăruia: aceasta îi va face și pe unul, și pe celălalt să vadă realitatea în alte culori.”

Il Club del Libro

„Rafinat și seducător, romanul Viețile secrete ale culorilor își capătă forța din stilul elaborat – rezonând cu arta pe care o descrie –, precis și poetic. Ritmul lent și învăluitor impregnează toate descrierile, până și pe cele ale colțurilor anonime de oraș.”

Hoepli.it