TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Soare întunecat (Vol. 3) 978-606-097-365-2
Vezi
galerie

Soare întunecat (Vol. 3)

de Eric-Emmanuel Schmitt

Titlu apărut în colecția Seria de autor Eric-Emmanuel Schmitt la Humanitas Fiction

Id: #434252

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

După ce a supraviețuit Potopului și a descoperit Babelul și civilizația mesopotamiană, Noam, eroul nemuritor al impresionantei serii romanești Străbătând secolele, ajunge pe meleagurile piramidelor, în perioada de glorie a Egiptului antic. Aici îi va reîntâlni vremelnic pe cei de care îl leagă taina vieții eterne și de aici va porni, împreună cu robii faraonului, conduși de Moise, să traverseze deșertul.

 

Continuându-și călătoria prin istoria omenirii, Noam se trezește dintr-un somn lung  pe malurile fertile ale Nilului, acum mai bine de trei milenii, și pornește către Memfis, capitala celor două regate ale Egiptului. De la reședințele pline de fast până la Casa Morților, de la cartierele mizere până la palatul faraonului, Noam descoperă o civilizație incredibilă, care își consemnează faptele pe papirus, venerează Nilul, mumifică morții, inventează lumea de dincolo, ridică temple și piramide ce vor sfida timpul. Dar, ca și în Mesopotamia, splendoarea are un preț – Egiptul este clădit cu lacrimile și sângele evreilor în robie. Iar pentru aceștia, în numele unei divinități atotputernice care dictează Legea, vorbește pruncul găsit într-un coșuleț de trestie și crescut de fiica faraonului, Moise.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Eric-Emmanuel Schmitt

Traducător: Doru Mareş

Data apariției: ianuarie 2024

ISBN: 978-606-097-365-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 496

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: societate, Cultură

 

Opinii editoriale

„O frescă umanistă și erudită în care cunoașterea, exotismul și optimismul cuceririi, dar și conștiința angoasantă a timpului care macină totul alcătuiesc o fugă muzicală încântătoare pentru cititor.”

Le Figaro Magazine

„Punându-și condeiul de povestitor în slujba unei vaste culturi enciclopedice, Eric-Emmanuel Schmitt creează personaje captivante care dezvăluie evoluția umanității.”

Le Pèlerin

„Merită să porniți în această inteligentă și erudită călătorie în Egipt!”

Dimanche
Eric-Emmanuel Schmitt
Eric-Emmanuel Schmitt
Autor

Eric-Emmanuel Schmitt s-a născut pe 28 martie 1960 la Lyon. În 1983 absolvă curs...

vezi autor