TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Cetatea cucului din nori
Vezi
galerie

Cetatea cucului din nori

de Anthony Doerr

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #426499

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Un manuscris din Grecia antică unește trecutul, prezentul și viitorul umanității.

 

Roman câștigător, în 2022, al Ohioana Book Award for Fiction și al Reading the West Book Award • Finalist, în 2022, la British Book Awards, Dayton Literary Peace Prize for Fiction, Barnes & Noble Book of the Year, Le Grand Prix de Littérature Américaine • Nominalizat la Carnegie Medal for Excellence in Fiction 2022 și la National Book Award 2021 • „Cea mai bună carte a anului 2021“ în publicațiile Time, Oprah Daily, Entertainment Weekly, Washington Post, Cosmopolitan și la NPR • Bestseller New York Times și Sunday Times.

 

Constantinopol, 1453 – de-o parte și de alta a zidurilor orașului, doi copii, Anna și Omeir, sunt sortiți să se întâlnească, pentru a salva o carte și, prin gestul lor, pe ei înșiși. Idaho, în prezent – la etajul bibliotecii publice, octogenarul Zeno împreună cu cinci copii montează o bizară piesă de teatru, în vreme ce, la parter, adolescentul idealist Seymour se pregătește să detoneze o bombă, crezând că luptă pentru o cauză nobilă.

 

În spațiu, peste câteva decenii – Konstance, pe o navă interstelară având ca destinație o exoplanetă, supraviețuiește doar călăuzită de o poveste pe care i-o spunea tatăl ei seară de seară. Destinele tuturor personajelor sunt legate de misteriosul manuscris din vechime, care celebrează puterea scrisului și a imaginației.

 

Cetatea cucului din nori e o construcţie admirabilă ca ambiţie şi execuţie, un mic labirint polifonic, cu multiple planuri temporale, unde cititorul se va pierde şi regăsi cu încântare, pentru că e clădit pe o temelie foarte solidă, care e nici mai mult, nici mai puţin decât credinţa autorului în puterea vindecătoare a poveştilor.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Anthony Doerr

Traducător: Iulia Gorzo

Data apariției: noiembrie 2022

Titlu original: Cloud Cuckoo Land

ISBN: 978-606-097-138-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 528

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: curiozitate, societate, iubire

 

Opinii editoriale

„Uimire și disperare, dragoste, distrugere și speranță – toate își află locul în intriga somptuoasă a romanului.”

Observer

„Într-o lume în care natura și poveștile sunt mai prețioase ca oricând, acest roman minunat educă, vindecă și inspiră deopotrivă.”

The Times
Anthony Doerr
Anthony Doerr
Autor

Născut pe 27 octombrie 1973 în Cleveland, Ohio, Anthony Doerr a absolvit Bowling...

vezi autor