TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Eu cânt și muntele dansează 978-606-097-298-3
Vezi
galerie

Eu cânt și muntele dansează

de Irene Solà

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #432578

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Roman distins cu Premiul pentru Literatură al Uniunii Europene

 

Nu există viață și moarte, doar fluxul necontenit al timpului, în care dăinuie tot ce a trăit cândva sau trăiește acum – natură, oameni, animale, creații umane. Omul nu este nici singur, nici centrul universului, ci doar o instanță a eternității „de zi cu zi“. Tradus în peste 30 de țări și încununat cu Premiul pentru Literatură al Uniunii Europene în 2020, romanul Eu cânt și muntele dansează al scriitoarei catalane Irene Solà sparge canoanele genului și țese din voci umane și nonumane o tapiserie hipnotică.

 

În Spania, unde a figurat doi ani pe listele de bestselleruri, cartea a primit, în 2019, mai multe premii, printre care: Premi Llibres Anagrama de Novel.la, Premi Omniùm a la Mejor Novela del Año, Premio Cálamo Otra Mirada, Premi Núvol • Finalistă la National Book Critics Circle ‒ the Greg Barrios Book in Translation Prize și la Oxford-Weidenfeld Translation Prize în 2022 • Kirkus Best Book 2022 și The Guardian Best Fiction of 2022.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Irene Solà

Traducător: Jana Balacciu Matei

Data apariției: septembrie 2023

ISBN: 978-606-097-298-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 216

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: societate

 

Opinii editoriale

„Un roman luminos și captivant. Îmbinând istoria, legenda, realitatea, literatura: totul se transformă în carne și sânge.”

La Vanguardia

„Fiecare pagină este o splendidă mărturie a pasiunii Irenei Solà pentru scris, pentru peisajele pe care le descrie și pentru personajele pe care le creează.”

Times Out

„Întregul roman emană speranță și vitalitate. Solà ne seduce prin capacitatea ei exultantă de a scrie despre memorie, cunoaștere și viață.”

El País
Irene Solà
Irene Solà
Autor

Născută în 1990, în Malla, un sat cu 200 de locuitori, la 60 de kilometri de Bar...

vezi autor