TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Stella Maris 978-606-097-324-9
Vezi
galerie

Stella Maris

de Cormac McCarthy

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #433588

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Una dintre cele mai puternice voci ale literaturii americane a ultimei jumătăți de secol, Cormac McCarthy a primit pentru romanele sale National Book Award, Pulitzer Prize, National Book Critics Circle Award, James Tait Black Memorial Prize și PEN/Saul Bellow Award.

 

Dipticul Pasagerul – Stella Maris, opera unui maestru la apogeul artei sale, reprezintă portretul și povestea tulburătoare a doi frați, Bobby și Alicia Western, născuți în zodia hybrisului și trăind mereu, marginali și excepționali, la limită – limita siguranței, limita rațiunii, limita tolerabilului.

 

În 1972, Alicia Western se internează de bunăvoie la clinica de psihiatrie Stella Maris din Black Falls, Wisconsin. Doctorand în matematică la Universitatea din Chicago, Alicia a fost de mică un caz: are o minte strălucită, dar nu poate scăpa de tenebre, iar diagnosticele s-au succedat, culminând cu cel de schizofrenie paranoidă. În sesiunile cu psihiatrul, tânăra reflectează asupra nebuniei, discută abstracțiuni științifice și filozofice, își evocă halucinațiile spectaculoase, fascinante și monstruoase. Nu pare să aibă nici o reținere, pentru că intelectul ei nu cunoaște limite. Singurul subiect pe care nu îl poate aborda este Bobby, fratele ei, care se află de câteva luni între viață și moarte.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Cormac McCarthy

Traducător: Iulia Gorzo

Data apariției: decembrie 2023

ISBN: 978-606-097-324-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 216

Dimensiuni: 13x20 cm

Limbă: Română

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: moarte, adevăr, conflict, creativitate

 

Opinii editoriale

„Să citești Stella Maris după Pasagerul e ca și cum ai încerca să prelungești un vis. Un vis ciudat, tulburător, vibrând de energia latentă a universului.”

The New York Times

„O sondare profundă a suferinței psihice și o explorare a mecanismelor existenței – în măsura în care pot fi ele înțelese. Emoționant.”

The Los Angeles Times

„În Pasagerul, Alicia este enigma, cu atât mai interesantă, cu cât este inaccesibilă pentru cititor. În Stella Maris, McCarthy ridică vălul de pe creația sa misterioasă.”

The New Republic
Cormac McCarthy
Cormac McCarthy
Autor

Apreciat romancier, dramaturg şi scenarist, Cormac McCarthy a abordat în scrieri...

vezi autor